muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 11.1°
17°

La Sala i els policies locals inicien una nova etapa de negociacions

Els agents es mobilitzaran si no hi ha noves abans de Sant Antoni

Els agents de la Policia Local de Manacor i l'equip de govern PP-AIPC a l'Ajuntament han encetat una nova etapa de negociacions, tal com ja succeí ara fa dos anys.

El clima entre les dues parts no és gaire bo des de fa mesos. La suspensió de la festa de la patrona de la Policia Local, el 8 de desembre passat, encengué els ànims dels agents i el llum d'alerta. Amb afirmacions contraposades, la Sala argumentà la suspensió davant la possibilitat de manca d'assistència dels agents -quan el 2006 hi participà més del 90 per cent de la plantilla-; mentre que els policies ho interpretaren com una maniobra de l'Ajuntament per evitar possibles manifestacions.

Aquest fet ja provocà un creuament d'acusacions, però s'aconseguí que els representants sindicals i els regidors de Policia i Hisenda de la Sala tinguessin una primera presa de contacte.

Els policies reclamen des de fa temps millores pel que fa a la seva feina diària. Parlam, doncs, de roba, armament i altres estris que necessiten per desenvolupar amb més efectivitat la seva feina. El tema econòmic també és un punt de desencontre. Els agents denunciaren que cada any la partida per a la Policia Local s'exhaureix abans de final d'any i que, molts d'agents deixen de cobrar durant un parell de mesos les hores extra i els festius treballats. A més, reclamen una requalificació dels llocs de feina com a punt de partida per a qualsevol tipus de negociació seriosa. Exigeixen que se'ls equipari amb la resta de funcionaris.

La suspensió de la reunió prevista per dimarts passat entre les dues parts, ha acabat d'encendre els ànims dels agents, que ja han amenaçat de convocar manifestacions per al dia de Sant Antoni -com fa dos anys- si no hi ha noves en les pròximes hores.

Aquestes reivindicacions, que els agents consideren de justícia, topen amb un cert escepticisme des de la Sala. Els ajuntaments, sempre tan mal finançats, tenen problemes seriosos per reconèixer monetàriament la tasca dels seus funcionaris i empleats. En vista d'aquest fet, entre altres motius, l'equip de govern ha deixat ben clar que no tolerarà cap classe de pressió dels agents. Exigeixen respecte per a les seves decisions i el temps que s'hagin de prendre.

Però els agents, cansats moltes vegades que els vénguin amb cançons, han perdut la paciència moltes vegades necessària per aconseguir un bon tracte. D'aquesta manera, l'Ajuntament té previst encomanar un estudi a Intervenció perquè determini econòmicament el que suposarà l'augment de retribucions als agents de la Policia Local i si la Sala podrà suportar-ho.

A més, des de l'Ajuntament estan enllestint la contractació d'un major perquè posi ordre dins el Cos, i s'anunciaran mesures per pal·liar demores en el cobrament i per a un augment de la plantilla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.