cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

El Ministeri Públic demana 360 anys de presó a 28 acusats pel cas Son Banya

Els delictes van des de robatori a blanqueig de capitals, passant per tortures, suborn i detenció il·legal

P.M./G.P./P.B./J.J. Palma.

El fiscal sol·licita un total de 360 anys de presó i multes per valor de 144 milions d'euros per l'anomenat cas Son Banya. En el seu escrit, el fiscal Adrián Salazar acusa 28 persones i entén que els fets que es jutjaran són constitutius dels delictes de substracció de 7 milions d'euros a Son Banya, blanqueig de capitals procedents del narcotràfic, detenció il·legal, violació de domicili, tortures, lesions, amenaces, fals testimoni, suborn i omissió del deure de perseguir delictes.

L'escrit detalla la pena que se sol·licita per a cada acusat. Així, les majors peticions de penes recaurien sobre Francisca Cortés (més de 30 anys); el seu germà, Isidoro (gairebé 30); Juan Cortés (més de 20), i un grup de persones residents al poblat que s'impliquen en els delictes de tortures, i per les quals se sol·liciten entre 12 i 14 anys. Per als sis acusats del robatori de la matinada del 17 d'abril de 2006, el fiscal sol·licita per a cada un 7 anys de presó (5 per blanqueig de capitals i 2 per robatori).

Respecte a José Gómez, l'excap del Grup d'Atracaments, i la seva companya, María Àngeles, el fiscal demana per al primer un total d'onze anys i mig de presó, més la inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic durant dos anys, pel delicte d'omissió del deure de perseguir delictes. La resta de penes es basen en les acusacions de blanqueig de capitals (5 anys); fals testimoni (18 mesos), i suborn (5 anys). Respecte a la seva companya, el fiscal demana 11 anys, pels mateixos delictes, però pel fals testimoni sol·licita mig any menys.

En quant a Francisca Cortés, les acusacions són les de blanqueig de capitals, detenció il·legal, violació de domicili, tortures, lesions, amenaces greus, fals testimoni i suborn.

El representant del Ministeri Públic entén que dins les diligències a efectuar, procedeix el comís de les quantitats de diners que s'han intervingut (un milió d'euros procedent del robatori a Son Banya), i que 20 residents al poblat, acusats de detenció il·legal i tortures a un paraguaià, l'indemnitzin amb la quantitat de 630 euros per totes les lesions que va sofrir, i tres mil euros méspels danys morals que va patir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.