algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

Mercasa invertirà uns 50 mil euros per reactivar el centre de l'Escorxador

Els negocis del complex asseguren que han viscut «un any difícil»

L'empresa pública que gestiona els locals comercials que hi ha al complex de l'Escorxador, Mercasa, destinarà enguany al voltant d'uns 50 mil euros amb participació de la resta d'establiments per reactivar a nivell socioculturalment el centre. Aquesta inversió es fa després que aquesta empresa afrontés un any 2007 «complicat» a causa d'unes obres de remodelació que no s'executaren i que provocaren que l'ambient de la zona «decaigués». Aquest fet repercutí també en el rendiment dels locals.

Així ho expressa la gerent de l'Escorxador, Ana Leciñena que espera que les obres de la nova pavimentació iniciades fa uns mesos i previstes pel mes de març tornin a revitalitzar l'ambient del complex. «Un terç d'aquest centre estava en precari estat», admet la gerent. «Per això l'any passat no destinarem cap tipus d'inversió a programes d'animació social i cultural dins el complex», afegeix la responsable. Per citar un exemple a principis de març l'empresa durà a terme un pla de dinamització: el recinte acollirà el campionat de cuina de Balears i una fira de tapes amb productes de denominació d'origen.

Dos dels set edificis són municipals. A aquestes sales, l'Ajuntament té previst traslladar-hi la biblioteca del carrer de sant Joaquim de la zona de Bons Aires. Els locals comercials de l'Escorxador han canviat de mans en moltes ocasions. On és ara el bar d'Es Cantonet, havia estat una xurreria i anteriorment una floristeria. Ara el regenta Xino Vicente que només demana que s'hi desenvolupin activitats i es mantingui en condicions l'edifici: els lavabos i la neteja. «Els dos últims anys han estat molt dolents, no hem tingut pèrdues perquè hem anat conservant una clientela fidel», assegura Vicente. La cerveseria alemanya ha canviat de propietaris i fins i tot, el cinema Renoir es planteja «desaparèixer» perquè no li és rentable mantenir obert el local. Un cinema que, per altra banda, s'ha d'acondicionar i ha rebut diverses reclamacions de clients perquè no està insonoritzat. Fins i tot la mateixa Leciñena diu que amb 17 anys de gestió no s'ha amortitzat la inversió que Mercasa destinà al recinte.

L'escorxador s'inaugurà el 1991, després d'un elaborat treball de rehabilitació del conjunt d'edificis construïts el 1905. Tots ells amb una tipologia modernista pròpia de l'època i amb materials que conservaren l'estructura d'un veritable Escorxador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.