nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

S'Illot serà rellançat com a destí turístic amb un pla de reconversió

La Sala hi ha destinat una partida i demana una subvenció a Madrid

A. BASSA. Sant Llorenç.

El pla de reconversió de s'Illot retornarà al nucli costaner, de la franja de Sant Llorenç, el seu atractiu com a destinació turística de qualitat i suposarà el seu rellançament dins el mercat mundial. L'Ajuntament de Sant Llorenç posarà en marxa, l'any 2008, un pla ambiciós per millorar aquesta zona, que des de fa anys ha estat una de les més oblidades per les administracions. Així, en els pressuposts d'enguany s'ha reservat una partida per començar aquesta reconversió, que està xifrada en 732.795 euros.

El projecte de reconversió s'ha presentat al Ministeri d'Indústria,Turisme i Comerç, per sol·licitar ajudes dins el Fons Financer de l'Estat per a la modernització d'Infraestructures Turístiques (Fomit).

L'Ajuntament de Sant Llorenç ha realitzat una aposta forta per impulsar un gran canvi a s'Illot. Ara per ara ofereix el model turístic basat en sol i platja i amb una limitada diversificació de l'oferta. A més, pateix una sobrecàrrega urbanística i ambiental. Els equipaments turístics hi han quedat obsolets, ja que s'Illot és un enclavament turístic que es gestà en els anys 60 i, des de llavors, no tots els propietaris han optat per una reconversió integral dels seus establiments.

La proposta de reconversió implica una sèrie d'actuacions, una de les quals consisteix en una promoció important de s'Illot per generar demanda. La idea és crear una imatge de marca, amb un logotip que diferenciï s'Illot de la resta de destinacions de l'Illa.

Segons el projecte, la marca i el logotip han d'aconseguir un alt impacte visual. A tot això s'hi suma la idea de creació d'una línia de merchandising. S'ha de crear una pàgina web i dissenyar una xarxa de senyalització turística.

El pla preveu la conversió per a vianants del carrer de Gregal, per reactivar-hi l'activitat comercial o l'adequació dels carrers perpendiculars al passeig de Neptú. A més, es durà a terme una millora de tot el mobiliari urbà i s'establiran contactes amb els propietaris privats per millorar la imatge estètica dels edificis, tant dels habitatges com dels establiments turístics.

El poblat talaiòtic serà un dels eixos de la reconversió. El projecte n'inclou la neteja, la consolidació i un recorregut intern, com també un nou equipament públic d'interpretació del jaciment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.