algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

El Govern gestionarà els serveis dels empleats que treballen al mar

Les inversions anuals de l'Estat pel traspàs augmenten un 15%

El conseller de Presidència del Govern, Albert Moragues, signà ahir l'acord definitiu per gestionar tots els serveis que afecten els treballadors del mar, que fins ara estaven en mans de l'Institut Social de la Marina (ISM), a càrrec del Ministeri de Treball espanyol.

El delegat de l'Estat a Balears, Ramon Socias; la directora de l'ISM, Pilar López-Rioboo; i el conseller de Presidència tancaren ahir l'acord per fer efectiu el trasllat definitiu d'aquestes competències, que suposa modificacions considerables respecte anteriors negociacions. El conseller Moragues destacà ahir el fet que s'hagi pogut tancar un acord «partint de posicions tan diferents».

Fins ahir, l'ISM no havia plantejat la possibilitat de cedir espais en exclusiu a la Comunitat i les partides pressupostàries acordades eren força inferiors a les que s'han acabat aprovant. Segons l'Administració autonòmica, les partides pressupostàries anuals que rebrà el Govern per assumir les competències sobre els treballadors del mar són adequades a les necessitats que s'han de cobrir. A més, asseguren, han augmentat un 15% respecte de les primeres ofertes rebudes.

Amb l'acord, l'assistència sanitària, els serveis socials, l'educació, l'ocupació i la formació professional ocupacional dels empleats que treballen al mar passen a ser competència de la Comunitat. El Govern gestionarà, a partir del primer de gener de 2008, 23 places de personal estatutari, deu funcionaris i onze persones amb contracte laboral.

A més, s'haurà de fer càrrec de gairebé 8.400 m2 de superfície, entre les cases de mar i l'Escola de Formació Professional Nauticopesquera.L'Institut de la Marina cedeix de manera exclusiva a la Comunitat la gestió de les cases de mar de Maó, Port de Sóller, Santanyí i Portocolom. El Govern i l'ISM gestionaran de manera compartida els espais de les cases de mar de Palma, Porto Cristo, Cala Ratjada, Alcúdia, Eivissa i Formentera.

La gestió de l'Escola Nauticopesquera també serà premiada amb una partida única d'1.200.000 euros, que complementarà les injeccions anuals de més de 2.800.000 euros. L'acord al qual arribaren ahir l'Administració autonòmica i l'estatal serà ratificat el proper 13 de desembre al Ministeri d'Administracions Públiques de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.