nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.49°

Manera defensa els pressuposts del nou Govern respecte a la «pirotècnia» pel PP

Els comptes 2008 superen el primer tràmit parlamentari amb l'oposició dels populars

60638
El conseller Carles Manera subratllà la «transparència» i el «realisme» dels comptes per a l'any que ve. Fotos: JAUME MOREY.

El primer projecte de pressuposts generals de la Comunitat presentat pel nou Govern de centreesquerra superà ahir el seu tràmit incial al Parlament "un procés que s'allargarà fins al 20 de desembre", amb l'aprovació de les seves quantitats globals (3.323 milions d'euros) després del debat de totalitat. La votació significà, al mateix temps, el rebuig de l'esmena de devolució presentada pel grup del PP.«L'herència rebuda» de l'anterior Govern popular ocupà un altre pic bona part de la intervenció del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera. Defensà els comptes per a l'any 2008 per la seva «transparència» i «realisme», una condició que contraposà a la «pirotècnia pressupostària» que al seu entendre caracteritzà una «pèsima gestió» efectuada pel PP.

«Ens hem trobat una situació financera preocupant a causa de nombroses desviacions, ingressos ficticis i malabarismes pressupostaris», assenyalà el conseller, entre d'altres irregularitats. Insistí a xifrar el deute global de la Comunitat al voltant dels 3.000 milions d'euros. Del nou endeutament previst per a l'any que ve, 371 milions, un 80% correspondrà a «fer aflorar desviacions» de l'Executiu anterior, assegurà.

Francesc Fiol, diputat del PP, criticà que en relació amb «l'herència rebuda» el conseller «només es refereixi als passius, i no als actius», i subratllà les noves infraestructures disponibles, l'augment de turistes i el creixement econòmic registrat durant la legislatura passada. A part de defensar la gestió de l'Executiu anterior, Fiol centrà la demanda de devolució de la totalitat dels pressuposts en dos arguments principals: són «poc prudents» per incrementar les inversions i l'endeutament davant del que considerà un «empitjorament de l'escenari econòmic; i per altra banda són «insuficients» quant a assumptes socials, educació i sanitat.

El diputat popular considerà que la distribució dels comptes del Govern per a 2008 respon al fet que són «fills de molts de pares», i fruit d'un «intercanvi de decisions polítiques» entre les diferents forces del Pacte. Els grups que donen suport al Govern mostraren el seu acord amb la presentació realitzada pel conseller Manera. Coincidiren que els primers pressuposts de la legislatura permetran que es faci evident el canvi polític.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.