algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Vicens declara per Can Domenge sense saber quin delicte li imputen

Avui també compareixeran tres tècnics davant el jutge Latorre

El portaveu d'UM al Parlament balear, Bartomeu Vicens, compareixerà avui davant el jutge instructor 12, Àlvaro Latorre, per declarar com a imputat en el cas que investiga la presumpta adjudicació irregular del projecte urbanístic de Can Domenge.

El jutge Latorre, que també prendrà declaració a tres extècnics del Consell de Mallorca, investiga diversos delictes: prevaricació, malversació de cabals públics i revelació de secret oficial. Però la defensa de Vicens no sap encara quin delicte s'imputa al seu client.

Aquest cas esclatà quan una empresa del grup Núñez y Navarro presentà una querella criminal contra tots els consellers de l'equip anterior del Consell de Mallorca.

L'empresari i expresident del Barça, Josep Lluís Núñez, considerà que els consellers havien afavorit les empreses Sacresa i Ferratur en l'adjudicació del projecte urbanístic de Can Domenge per mitjà d'un fals concurs públic. L'empresa de Núñez havia presentat un projecte a través del qual oferia devers 60 milions d'euros pels solars concursats, més del doble del que n'oferiren les empreses guanyadores del concurs impugnat.

Segons fonts internes del cas, la Fiscalia Anticorrupció ja s'hauria posicionat a favor de les tesis de la defensa i, a més, estaria donant suport a la decisió judicial de citar l'exconseller de territori del Consell i actual portaveu d'UM al Parlament.

Fa unes setmanes, la presidenta del Parlament balear, Maria Antònia Munar, i el portaveu d'UM al Consell de Mallorca, Miquel Àngel Flaquer, intentaren evitar la seva imputació presentant un recurs a l'admissió a tràmit del cas. Però el jutge desestimà aquesta possibilitat, i això significa que, com a mínim, percep indicis de delictes en aquest cas, que podria marcar l'actualitat judicial d'enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.