nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Es Crèdit usa una carta de la Sala per justificar els reintegraments a Gelabert

Fuster manifestà que disposen d'un document que avala el lloc municipal de la imputada

90874
Tot i que Gelabert es presentà ahir a la vista oral, no volgué declarar.

Encara que l'exrecaptadora de tributs i suposada autora del desfalc milionari a les arques municipals de Sineu, Martina Gelabert, no tenia firma a l'únic compte de tributs municipal del Crèdit Balear, l'exdirector de la sucursal, Joan Fuster, declarà ahir, durant la segona vista oral del judici civil de l'Ajuntament de Sineu contra l'entitat bancària, que «l'any 2000 rebérem un document per part de l'Ajuntament en el qual es deia que Martina Gelabert era la recaptadora de tributs».

D'aquesta manera, el qui fou director de la sucursal des de desembre de l'any 2000 fins a setembre de 2004, justificà que el banc permetés efectuar reintegraments d'un compte municipal a Gelabert, una persona no autoritzada, ja que no disposava de signatura.

L'advocat de l'Ajuntament en el judici contra Es Crèdit, Pedro Morata, explicà durant la sessió d'ahir que «el Crèdit Balear té una cartolina de firmes per a cada compte obert a l'entitat i, en relació amb el compte de tributs, només hi constava la firma del regidor d'Hisenda, Guillem Fuster, i no existeix cap document que autoritzi Martina Gelabert a poder fer reintegraments del compte». En aquest punt, Morata puntualitzà que «els empleats del banc han de comprovar la signatura, després assegurar que hi ha saldo al compte per poder lliurar els doblers» i, dirigint-se a l'exdirector de la sucursal, demanà si lliurar els diners a Martina Gelabert pot derivar en mala praxi.

En aquest punt, Joan Fuster manifestà que «partint de la cartolina de signatures no es podia permetre fer reintegraments a Martina Gelabert, però s'ha de recordar el certificat de l'Ajuntament». A més, Fuster també manifestà que Gelabert era titular d'altres comptes i «la seva firma estava registrada al banc. Martina Gelabert era arxiconeguda al poble i tothom sabia que s'encarrega de la recaptació de tributs».

Després de Joan Fuster, declarà Maria Oliver, treballadora del banc, que manifestà que «quan es tracta d'un client conegut, com és el cas de Martina Gelabert, no comprovam la firma cada vegada que ve», i assegurà que «la cartolina de firmes només és un document del banc i no és tan important».

L'exrecaptadora de tributs de Sineu, Martina Gelabert, també es presentà ahir a la segona vista oral del judici, tot i que es negà a declarar.

S'ha de recordar que l'1 d'octubre passat va tenir lloc la primera vista oral del judici de l'Ajuntament contra el Crèdit Balear, a la qual Gelabert no acudí. Per aquesta raó, el jutge del cas, Antonio Carlos Martínez, ajornà la vista fins ahir.

L'advocat de Gelabert, Eduardo Valdivia, manifestà que «Gelabert no ha declarat avui per no mesclar les declaracions amb el judici que es durà a terme per via penal». Ara el judici ha quedat vist per a sentència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.