nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

La Sala negocia la paralització de la demolició de ca ses Monges

Una immobiliària projecta fer-hi una nova promoció de 16 pisos

L'Ajuntament de Capdepera està negociant amb els propietaris la paralització de la demolició de l'emblemàtic edifici de ca ses Monges, ubicat al carrer Gómez Ulla, per evitar que es converteixi en una nova promoció de 16 pisos. L'edifici va ser aixecat el 1891 i fou destinat a les monges franciscanes, que varen residir a la localitat fins a finals dels 90. Les religioses desenvoluparen a Capdepera importants tasques socials. Posteriorment, una immobiliària va adquirir aquest edifici amb la intenció de construir-hi un bloc d'habitatges. Així, la constructora va sol·licitar una llicència de demolició, que va ser atorgada per l'anterior equip de govern (PP-Es Grup) l'abril de 2005, malgrat una forta oposició veïnal que exigia la conservació d'aquest emblemàtic edifici històric.

Ara, l'actual equip de govern (PSOE, UCAP-UM, EU-EV i PSM-Entesa) vol intentar conservar l'immoble per evitar la pèrdua d'un emblemàtic patrimoni dels gabellins.

El regidor d'Obres, Mateu Garau, va explicar que «estam en negociacions amb la promotora per veure si podem arribar a un acord i fer marxa enrere en la demolició del Convent. Els tècnics han d'estudiar la manera adequada d'actuar, ja que s'ha de partir del fet que hi ha una llicència donada».

D'altra banda, el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, va destacar que «intentarem que el Consell de Mallorca ens doni el seu suport en la protecció de l'edifici». En el seu moment els veïns es varen mobilitzar per demanar la protecció d'aquest patrimoni. També EU-EV, en aquells moments des de l'oposició, va demanar que se n'evitàs la demolició i s'afegí a les peticions populars. Fins i tot els veïns van dur a terme diversos actes reivindicatius.

Així, en el marc del mercat medieval van penjar pancartes amb el lema «Salvem el Convent». Defensaven, d'aquesta manera, la necessitat de mantenir un edifici que va ésser construït amb l'esforç econòmic i la col·laboració de tots els veïns. L'anterior Consistori argumentà que la llicència es va donar perquè no hi havia el catàleg d'edificis aprovat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.