cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

El bar Can Bestard celebra els seus 75 anys amb un llibre ple de fotografies i d'anècdotes

Els germans Miquel i Bartomeu Bestard començaren a regentar un bar, conegut com el cafè de Can Bestard, l'any 1898. Llavors el bar era al carrer Quatre Cantons del municipi. Més endavant, l'any 1931, el fill de Bartomeu, Miquel, fundà l'actual bar Bestard, ubicat al carrer Avall i convertit, amb el temps, en un centre social de Lloseta que ha estat el vestidor del Club de futbol Llosetí, un hostal i un dels millors llocs de Mallorca per degustar en l'actualitat un variat.

El Bestard, a més, ha estat històricament un punt de trobada de caçadors i dels miners que hi havia en temps de postguerra. «Llavors obríem a les quatre de la matinada, que era quan la gent començava a fer feina a les fàbriques i a les mines», explica Bartomeu Bestard, que ha escrit juntament amb Antoni Santandreu un llibre que resumeix amb fotografies i text la història d'aquest local.

Als anys 30 el bar, situat avui al centre del poble, era als afores de Lloseta, en un carrer poc il·luminat. El jove Miquel va haver d'enginyar-se-les per atreure clientela els vespres i omplí el bar de mags, ballarines, cantants i altres espectacles coneguts com varietés.

Així, fins que a final dels 50 arribà la televisió, la primera de Lloseta. Amb aquest aparell arribaren també moltes anècdotes. Algunes de ben divertides apareixen al llibre Nissaga de taverners, que es presentarà demà a les 20.30 hores al bar mateix. La presentació inclourà una festa amb sorpreses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.