cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Asaja demana fets al Govern i exigeix a la consellera «canvis radicals d'actitud»

Unió de Pagesos assegura que està «molt satisfeta» per la reunió mantinguda amb Antich i Amer

X.G.Z. Palma.
Després de reunir-se amb el president del Govern, Francesc Antich, i amb la consellera d'Agricultura, Mercè Amer, el primer que recordà el president de l'organització agrícola Asaja-Balears, Biel Company, és que «les paraules han d'anar acompanyades de fets». I en això, assegurà, «nosaltres tenim molta experiència». Tanmateix, el dirigent d'Asaja es mostrà prou «satisfet» del transcurs de la reunió. Biel Company també advertí que les bones relacions amb el Govern i amb la Conselleria d'Agricultura i Pesca estan supeditades a un «canvi radical» en l'actitud que fins ara han mantingut «determinats membres» de l'equip de la consellera Amer.

El dirigent del sector agrari exigí a la consellera d'Agricultura que prengui mesures davant les «pedres» que llancen contra Asaja «determinats personatges» de la Conselleria. Segons el president d'Asaja, en la reunió d'ahir Antich es comprometé a informar sobre el futur pla de xoc per al sector ramader, que està immers en una crisi per culpa de l'elevat preu dels cereals. En la trobada d'ahir no es parlà amb profunditat ni deteniment de les mesures que cal prendre, però l'organització camperola insistí en la necessitat que el Govern distribueixi en les properes setmanes les ajudes per als agricultors de la Unió Europea.

A més, afegí Company, el sector necessita rebre abans que finalitzi l'any les ajudes econòmiques de Proporc i de Proagro. Tot i el malestar d'Asaja amb moltes decisions de la Conselleria, Company es mostrà contrari a les mobilitzacions, ja que confia en el diàleg amb l'Executiu. Tot i així, la junta irectiva d'Asaja es reuneix avui i és qui ha de decidir com actuar després de la reunió amb el Govern. Per la seva banda, el secretari general d'Unió de Pagesos, Biel Torrens, assegurà ahir que havia sortit de la reunió amb el president Antich i amb la consellera Amer «molt satisfet», per tots els acords als quals arribaren. El secretari general d'Unió de Pagesos es mostrà «confiat» que les ajudes del pla de xoc es rebran abans que acabi l'any, ja que, segons afirmà, la consellera i el president s'han compromès a «agilitzar» les subvencions. A banda del pla de xoc per vèncer la crisi del sector ramader, Biel Torrens recordà que l'equip de Govern d'Antich treballa en un pla a llarg termini per adaptar el sector a les noves realitats de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.