algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Detingudes 12 persones a Barcelona per introduir tones d'haixix a Mallorca

Se'ls han intervingut 3.000 quilos i l'operatiu l'ha coordinat la Guàrdia Civil de Palma

95550
Després del desembarcament de la Colònia de Sant Pere, s'han multiplicat les investigacions.

JAVIER JIMÉNEZ. Palma.
La Guàrdia Civil de Palma ha donat un cop dur al tràfic d'haixix i ha desarticulat a Barcelona una xarxa que n'introduïa grans partides a l'Illa. En l'operació, en la qual també han participat agents de la Policia de Màlaga, s'han intervingut tres tones de droga i hi ha 12 detinguts. El setge contra una de les bandes que introduïa grans partides d'haixix a Mallorca es va estrènyer ahir definitivament a Barcelona, on es varen intervenir tres tones de droga i varen ser detinguts alguns dels integrants de la xarxa. L'operació l'ha duta a terme la Guàrdia Civil de Palma en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia de Màlaga, i a l'hora de tancar aquesta edició ja eren dotze els detinguts.

Arran de la darrera partida detectada a l'Illa, en una cala de la Colònia de Sant Pere, els agents del Grup Antidroga multiplicaren les diligències per deixar sense caps l'organització que realitzava viatges nocturns entre la costa marroquina i les Balears. Els implicats, suposadament, eren majoritàriament marroquins i alguns vivien a l'Illa. Alguns dels membres de la banda foren sotmesos a una discreta vigilància i es descobrí que planificaven una altra desembarcada, aquesta vegada en un port esportiu català. Per la seva banda, el CNP de Màlaga realitzà investigacions paral·leles i participà amb els agents palmesans en algunes recerques que, a la fi, han servit per desarticular la banda.

Avui és previst que es faciliti informació oficial sobre la identitat dels detinguts i els detalls de l'operació, una de les més importants dels darrers mesos contra l'entrada d'haixix a Mallorca. Aquests darrers dies la Benemèrita havia blindat la costa del Llevant i estava en situació de màxima alerta per la possibilitat que més llanxes procedents del Marroc deixassin tones de droga en cales de Felanitx, Manacor, Santanyí o Artà. La fase lunar i el bon estat de la mar feien témer una allau d'aquestes embarcacions ràpides. En l'actualitat la situació ha canviat: ni la mar està en calma ni hi ha tampoc lluna plena, per la qual cosa és més complicada l'arribada de llanxes, sobretot tenint en compte que una de les organitzacions més actives ha estat desmantetllada. Els dotze detinguts seran posats a disposició judicial en les pròximes hores i l'operació no es dóna per tancada, perquè encara queden implicats per arrestar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.