cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Estaràs critica que IB3 no contrastàs la seva frase i el PP diu que va contra ells

La cadena autonòmica contesta que ella sabia que l'enregistraven a un acte públic

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, criticà ahir que la televisió autonòmica IB3 no contratàs amb ella la frase «m'ha caigut un mort», que pronuncià a Madrid durant una conversa amb companys de partit. La popular considerà especialment greu que una delegació d'IB3 participàs diumenge a la capital en el berenar roda de premsa que ella oferí als mitjans balears, hores abans de l'emissió de les imatges, «i que no em diguessin res». Per la seva banda, fonts de la cadena pública contestaren que la presidenta del PP balear «tenia una càmera a 40 centímetres i era conscient que l'estaven enregistrant durant un acte públic com era la Conferència del PP». Des d'IB3 s'afirmà que «les imatges es mostraren tal com es prengueren, com qualsevol altra informació, i amb subtítols per aclarir qualsevol dubte sobre les seves declaracions, suficientment explícites».

Estaràs no volgué ahir fer més consideracions sobre l'incident, encara que insistí que la frase es va treure de context i que quan parlà del «mort» es referia a la situació d'estar a l'oposició davant «un Govern de sis partits», no a l'hèrencia rebuda de Jaume Matas en el PP. «Deix en l'opinió de vostès -els periodistes- si això es correspon amb els criteris de veracitat, pluralitat i independència que han de regir una televisió pública». El diputat del PP, Antoni Pastor, va ser l'encarregat de criticar més durament la direcció d'IB3, de la qual digué que «va contra el PP». Segons Pastor, la televisió autonòmica balear «és la més polititzada d'Espanya» i s'ha convertit en «un satèl·lit polític d'UM» del qual «Munar n'és l'autèntica directora».

El parlamentari popular, que fa de portaveu a l'hora de tractar les qüestions sobre els mitjans públics, manifestà que ara han vist «confirmades les nostres pitjors sospites», perquè veuen que IB3 és «un instrument per anar contínuament contra el PP» i «demonitzar» els seus quatre anys de gestió en el Govern. Pastor repassà la presumpta vinculació política d'alguns dels directius de la cadena pública per intentar posar en dubte la seva independència. Finalment se centrà en el seu director general, Antoni Martorell, de qui digué que «el seu únic currículum és tenir el carnet d'UM» i que «en els passadissos del Parlament despatxa amb el Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.