algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Rosa Estaràs: «M'han deixat un mort»

IB3 emet una conversa de la presidenta del PP sobre el partit i la situació política balear

97860
Estaràs agraeix amb un «bueno, bueno» les lloances que li fan els joves i afegeix allò del mort.

Lluís Planas. Enviat especial a Madrid.

Tot un cap de setmana a la capital traslladant la sensació que les aigües al PP balear baixen més tranquil·les pot no haver servit de res. «M'han deixat un mort». Aquest va ser el comentari realitzat per la nova presidenta, Rosa Estaràs, a alguns joves membres del partit. IB3 Televisió captà el moment dissabte passat en els passadissos de la Conferència Política del PP i l'emeté en l'informatiu d'ahir al migdia. La transcripció íntegra de la conversa és la següent:

-Interlocutor: No, y el partido entero te pone por las nubes.

-Estaràs: Bueno, bueno, porqué me han dejado un muerto (Rialles) ...Estamos aguantando que está bien.

-Interlocutor: A ver si os cargáis al tripartito de una vez...

-Estaràs: Hexapartito, allí son seis, allí son seis, es que es muy duro.

-Interlocutor: Y aguantan, eh.

-Interlocutor. Es una perversión de la democracia.

En un ambient distès, la successora de Jaume Matas comentava així amb els joves la situació política balear. Quan ahir conegué l'emissió de la conversa, negà que s'estigués referint a la situació en la qual ella ha assumit el nou càrrec. En un primer moment explicà que es referia a la feinada que havia fet durant el cap de setmana. Després de veure l'informatiu canvià l'explicació: «Em referia que era un mort estar a l'oposició davant un hexapartit», explicava l'horabaixa de camí cap a Palma.

Crítiques a IB3

La presidenta del PP balear criticà l'emissió de l'instant per part de la televisió autonòmica. «No era un roda de premsa, sinó una conversació privada en la qual jo no sabia que m'estaven enregistrant. És molt descriptiu que això es tracti com una notícia en un informatiu», digué.

En qualsevol cas, l'incident esborrona la feina feta aquests dies per la mateixa Estaràs i per bona part dels membres de la direcció del partit per traslladar que el PP de les Illes ha iniciat ara una etapa de «tranquil·litat» després de la convulsió viscuda arran de la derrota electoral i de la marxa de Matas. No obstant això, la frase «hem de fer que Rosa estigui a gust fins al proper congrés regional», pronunciada aquests dies per un dirigent, agafà ahir més rellevància.

«El meu treball és a Balears, m'hi he de quedar, vull quedar-m'hi i el partit em necessita aquí». Així de taxativa es mostrava ahir al matí Estaràs en un encontre amb els periodistes locals desplaçats a Madrid quan li plantejaren la possibilitat que Mariano Rajoy la cridi per ser ministra del seu Govern si aquest guanya les generals i arriba a la Moncloa.

Abans de conèixer l'emissió d'IB3, Estaràs afirmà que la participació de la delegació balear a la Conferència Política del PP, sortida de la cursa de Mariano Rajoy per arribar a La Moncloa, havia servit «per mostrar que el partit a les Illes està viu, amb ganes i fortalesa». «Ens hem recuperat de la tristor durant tres mesos pel que va passar després de les eleccions però ara hi ha unió i coratge», insistí.

Resposta al Pacte

La presidenta, acompanyada de la coordinadora de la campanya balear, Aina Castillo, admeté que el PP espera que el resultat de les generals a les Illes pugui esdevenir «una resposta social al pacte d'esquerres «que motivà el tomb polític després del 27-M. «Tenc clar que a les generals es votarà Rajoy o Zapatero, però amb unes autonòmiques tan recents hi haurà coses que es tindran en compte, com Son Espases o les mesures en matèria educativa».

En l'acte multitudinari celebrat ahir per fer la cloenda de la reunió del PP, Mariano Rajoy tornà referir-se implícitament a la situació que viu el seu partit a les Illes i insistí que en el cas de guanyar pensa emprendre una reforma de la Llei electoral perquè «el partit que no tingui més vots no pugui governar». «Els negociets dels pactes no són raonables», subratllà. Sobre això, Estaràs apuntà que «a Balears ja no parlam d'escons ni de diputats perquè el que compta realment és obtenir més vots». Un comentari que es pot entendre com les dificultats que pot preveure el PP per obtenir un cinquè diputat al Congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.