algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

El PP balear vol que Salom repeteixi a les generals i no obrir més debats

Per al Senat hi ha més aspirants, amb Fageda i Huguet destacats, mentre que Ripoll no continuarà

La direcció del Partit Popular balear és partidària de no obrir més debats interns en el si del partit amb vistes a les eleccions generals i que sigui Maria Salom qui repeteixi com a cap de llista a les Illes. Independentment del suport a la tasca realitzada per la inquera en el Congrés dels Diputats durant els darrers quatre anys, es destaca la necessitat de viure fins al mes de març un procés tranquil que reforci Rosa Estaràs com a nova presidenta i preparar el congrés previst per la tardor.

Bona part dels dirigents desplaçats aquest cap de setmana a Madrid per participar en la Conferència Política per preparar el programa electoral, coincideixen a assenyalar que el PP balear allò que ara necessita és «tranquil·litat», després del període de convulsió viscut aquest estiu arran de la derrota electoral i la renúncia de Jaume Matas. «Si obres el meló no saps com s'haurà d'acabar», explicà ahir un destacat membre de la direcció per ilustrar la situació.

Salom, que aquests dies no participa en la trobada a Madrid per la seva estrenada maternitat, compta amb nombrosos suports per repetir la seva candidatura del 2004 amb l'afegit que, els populars no disposen d'alternatives que garanteixin un millor resultat i, sobretot, un major consens. L'opció de Catalina Cirer -a la qual un sector del partit qüestiona la seva tasca com a cap de l'oposició a Cort- sembla descartada per les seves reticències a partir cap a Madrid i perquè la seva figura podria provocar reaccions encontrades.

Per al Senat hi ha més aspirants per tractar-se d'un lloc en què encaixerien les trajectòries de distints membres del PP de les Illes. L'actual senador Joan Fageda, que ahir assistí a la jornada celebrada al recinte firal de la capital, no amaga que està disposat a repetir, si així li demanen. Un altre predisposat és Joan Huguet, a qui agradaria celebrar així els seus 25 anys ininterromputs com a diputat autonòmic. El que sembla descartat per repetir a la Cambra Alta és Carles Ripoll.

La jornada d'ahir de la delegació balear va estar centrada en la ponència que la presidenta Rosa Estaràs féu sota el títol «Igualtat i competitivitat». De la mateixa manera que, divendres passat a la inauguració de la Conferència, Estaràs incidí en la necessitat que el programa del PP per a les generals reculli propostes específiques per a Balears, per compensar la insularitat amb una equiparació respecte a les inversions que fa l'Estat a Canàries. Els populars reunits a Madrid insisteixen aquests dies a emprendre una reforma constitucional per establir «un nivell competencial similar» per a totes les comunitats autònomes. «Tots a la mateixa velocitat», proposen.

La presidenta del PP balear centrà també bona part de la seva intervenció en mesures en matèria social perquè siguin recollides en el programa de Mariano Rajoy.

Així el nou programa electoral del PP té dues propostes a instàncies de la formació balear: l'habilitació d'una Hipoteca Jove en funció de la qual l'Estat es farà càrrec del 20% dels crèdits demanats el primer any i la cotització del cuidador dependent a la Seguretat Social.

(Més informació a la secció Espanya)

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.