algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

La pudor i l'aigua bruta impregnen el parc de la Mar fa uns dos mesos

Emaya culpa l'averia de canonada que inundà Antoni Maura el 2005

La imatge que ofereix als ciutadans i turistes el parc de la Mar, des de fa uns dies, s'allunya de la típica postal de llacs amb sortidors on hi brollen aigües cristal·lines. Ben al contrari: l'estanc que circunda aquest parc, on hi descansa, a la part alta, la catedral de la Seu, s'està convertint en un autèntic niu de males olors provocades per la brutor que des de fa dos mesos s'acumula dins l'aigua d'aquest estanc. Precisament, certs veïns de la zona i el grup de l'oposició al Consistori, el PP, denunciaren ahir que aquesta situació de deixadesa de l'equip de govern, a banda que cada vegada és més insuportable, pot comportar riscs per a la salut de les persones que van a passejar devora el parc.

El problema, però bé de lluny. La presidenta d'Emaya, Cristina Cerdó, explicà que aquesta acumulació de fems ha estat causada per la mateixa canonada d'aigua potable que fa uns dos anys es rompé amb les obres d'ampliació de l'aparcament d'Antoni Maura quan un operari petà aquesta canonada, just a la plaça de la Reina, davant la pujada del carrer Conqueridor i devora l'excavació de l'aparcament subterrani. Aquest accident malmeté els tubs de telefonia i d'electricitat i trencà una altra canonada de devers 300 mil·límetres de diàmetre. Segons Cerdó, la mesura provisional que adoptà l'anterior Consistori s'arreglà amb «pedaços» ja que per resoldre el probleme els operaris d'Emaya canalitzaren l'aigua cap a un col·lector i tallaren el subministrament per poder realitzar les tasques de reparació.

Des de llavors, aquestes canonades i a més les d'aigues brutes es neguen quan plou massa». No obstant això, aclarí que des de fa una setmana, l'Àrea de Mobilitat, que en aquest cas és la responsable de solucionar aquesta averia està cercant solucions per arreglar les canonades i evitar que quan plogui s'hi acumulin brutors al llac. Per la seva banda, el PP manifestà que el passat 13 de setembre realitzà una analítica per tal de comprovar o descartar l'existència d'alguna patologia que infectàs aquesta aigua. Segons l'oposició, els resultats negaren l'existència de qualsevol tipus d'infecció però les males olors persistiren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.