cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

PP i Pacte han de posar-se d'acord per rellevar el jutge Massot al TSJB

El magistrat havia estat triat l'any 2000 a proposta del centreesquerra

PP i Pacte s'hauran de posar d'acord per proposar el substitut del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), Miquel Massot, que abandonarà el càrrec abans d'un mes perquè s'ha de jubilar. El consens, que s'hauria de produir de manera immediata, es planteja complicat tenint en compte que els dos partits majoritaris no s'han posat d'acord en qüestions institucionals d'importància molt menor. L'Estatut d'Autonomia eixigeix una majoria qualificada de tres cinquenes parts per elegir els dos magistrats de l'alt tribunal que ocupen el càrrec a proposta del Parlament autonòmic. Candidats que seran nomenats pel Consell General del Poder Judicial.

El darrer relleu al TSJB s'efectuà a finals de l'any 2000. El mateix Massot i Antoni Monserrat substituïren Rafael Perera i Juan López Gayá. Massot i Monserrat entraren a formar part de la Sala Civil i Penal del TSJB pel torn de juristes de reconegut prestigi, després de la proposta elevada pel Parlament. Monserrat encapçalà la terna d'advocats proposada pel PP, i Massot, la que plantejaren els partits del Pacte. S'entén, per tant, que el magistrat que substituirà Massot hauria de ser proposat també pels partits de centreesquerra, per mantenir l'equilibri al TSJB. Però, en tot cas, haurà de ser aprovat amb els vots del PP. De moment, el PSIB està al corrent del relleu del magistrat i ja ha començat a sondejar candidats que el puguin substituir.

Massot va néixer l'11 d'octubre de 1940 a Felanitx. És llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa, doctor en Dret per la UAB, catedràtic numerari de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials i professor titular de Dret Civil. Ha escrit nombrosos llibres i és membre fundador de l'Institut Espanyol de Dret Foral. Integrà la comissió redactora del projecte de revisió de la compilació de Dret Civil de Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.