algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
17°

La plaça de Cort acull un acte de comiat al jove assassinat a Madrid

Maulets, CGT i CNT hi acudiren amb els més de 100 joves reunits


Almanco un centenar de persones es concentraren ahir a la plaça de Cort de Ciutat per donar l'últim adéu a Carlos J. Palomino, el jove d'ideologia antifeixista assassinat al metro madrileny per un soldat de l'Exèrcit de terra que acudia a una concentració racista convocada pel partit ultradretà Democracia Nacional, al barri d'Usera (Madrid). La major part dels concentrats ahir a Palma era gent jove, però hi acudiren sindicalistes de la CNT i la CGT de Mallorca. Els joves de Maulets també foren presents a l'acte, al qual prèviament ja havien donat suport.

Malgrat ser una mobilització pacífica, les quatre sortides de la plaça de Cort estaven custodiades per agents de la Policia Nacional espanyola, que no hi intervingueren en cap moment. Els concentrats cridaren consignes antifeixistes, llegiren un comunicat i, com és habitual en aquests casos, dedicaren a Carlos un minut de silenci que culminà amb un llarg aplaudiment. La principal consigna de la manifestació fou la que estava escrita a la pancarta d'encapçalament: «Cap agressió sense resposta». Tanmateix, durant la mitja hora de concentració es cridaren molts altres lemes denunciant «la passivitat» davant les agressions feixistes i la «manipulació» mediàtica del cas. A més es demanà a la batlessa de Palma, Aina Calvo, que tiri a terra el monument de la Feixina.

Durant la concentració, els congregats recordaren casos «tan extrems com aquest»; com el del jove independentista valencià Guillem Agulló, assassinat el 1993 per un membre del partit ultradretà Alianza Nacional; i el del jove basc Aitor Zabaleta, assassinat per ultres dies abans d'un partit entre la Reial Societat i l'Atlètic de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.