algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

El poble decidirà si s'arrabassen els arbres de la plaça de Joan Carles I

El projecte de reforma d'aquest espai obre una polèmica veïnal

GUILLEM MAS. Sant Joan.

Després de prop d'un any de retard, finalment s'han iniciat les obres de reforma de la plaça de Joan Carles I, més coneguda com la plaça del Centre. Ara, i una vegada començada la reforma, els veïns de Sant Joan es debaten sobre la conveniència o no de mantenir els arbres que donen ombra a l'emblemàtica plaça.

En un principi, el projecte aprovat per l'anterior equip de govern del PP preveia l'arrabassament dels arbres de la plaça però la controvèrsia generada, ha obligat la batlessa Maria Teresa Munar, a iniciar una consulta popular per decidir el futur dels arbres. Així, la batlessa Munar es reunirà durant aquests dies amb els diferents portaveus dels partits polítics amb representació a la Sala per conèixer el seu posicionament al respecte del futur dels arbres.

Però el fet és que mentre es pren aquesta decisió, les obres estan aturades o a mitges. Segons la batlessa «volem fer una espècie de consulta popular per saber què troba la gent i tots els partits polítics del fet de mantenir o no els arbres de la plaça del Centre amb les obres de reforma». L'objectiu és que la decisió que es prengui tengui el més ampli suport possible dels veïns. N'hi ha que troben que els arbres s'han de mantenir perquè ja fan bona ombra i perquè fa molts anys que hi són, i d'altres que ja que es fa la plaça nova s'ha de reformar de manera integral. ixí, el poble tendrà la darrera paraula.

Un fet que crida l'atenció és que ja al mes d'agost de 2006, l'equip de govern d'aleshores ja estudiava la viabilitat de mantenir els arbres grossos d'aquesta plaça i que un any i tres mesos més tard encara ningú hagi arribat a una solució de consens. S'ha de destacar però, que el projecte de reforma de la plaça del Centre no contempla ni la restauració ni la conservació de la font que hi havia al bell mig de plaça, i que ja ha estat totalment destrossada.

Amb tot, la nova plaça de Joan Carles I, amb els actuals arbres o sense, serà una superfície totalment plana, sense barreres arquitectòniques, amb zones enjardinades i bancs per poder fer-hi també alguns espectacles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.