muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Unes 90.000 persones es beneficiaran a Balears de l'increment del salari mínim

Els sindicats celebren la iniciativa del Govern central i esperen que es faci efectiva

103812
La pujada del salari mínim interprofessional també beneficiarà els treballadors aturats.

E. DOMÈNECH. Palma.

Més de 90.000 persones a les Balears es beneficiaran de la pujada del salari mínim interprofesional (SMI) que ha promès el president de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, segons estimen des del sindicat UGT a les Illes. En aquesta xifra hi van incloses algunes de les tipologies de pensionistes, com també els col·lectius de treballadores de la llar, de treballadors a temps parcial, els que es troben en situació d'atur o aquells que reben la renda mínima d'inserció, segons assenyala el secretari d'Acció Sindical de la central, Manel Pelarda. També hi estarien tots aquells grups que no tenen conveni, assenyala.

En tot cas, l'anunci del Govern central d'apujar l'SMI dels actuals 570,6 euros a 600 euros l'any que ve, i fins als 800 euros a final de la pròxima legislatura, ha estat acollida positivament pels sidicats, que esperen que es faci efectiva. Zapatero respon així a una de les reivindicacions sindicals que comparteixen tan CCOO com UGT.

Tot i l'acord que sembla que hi ha sobre aquesta iniciativa entre els sindicats i el Govern, han començat a sorgir les primeres veus discordants. Des del PP, el candidat a les eleccions generals, Mariano Rajoy, afirmava en una visita a Palma que l'increment del salari mínim interprofessional podria influir en la inflació i afectar la creació de llocs de feina, i demanava que s'estudiàs la mesura amb esment. Feia aquestes declaracions contestant una pregunta d'un empresari, durant el congrés de l'Institut de l'Empresa Familiar.

Per la seva banda, els empresaris per mitjà de la CEOE (Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials) -entitat en la qual estan integrats els empresaris de les Illes- han manifestat ja el seu rebuig d'aquesta iniciativa. La preocupació no és tant per l'efecte directe, ja que el col·lectiu de treballadors que cobren aquest salari és baix, sinó per les repercussions en les negociacions dels convenis col·lectius.

Des del mateix Govern central, el ministre d'Economia, Pedro Solbes, matisava les seves declaracions inicials, en les quals qüestionava la pujada. En tot cas, aquest increment està pendent de les negociacions entre els agents socials i l'Executiu i del resultat de les eleccions generals de 2008.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.