cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

El Bloc, molest, diu que al Govern li torna a faltar «decisió i coratge»

Avisa que si no s'actua ràpid es faran obres als espais a protegir

El bloqueig a les mesures proteccionistes que es produí en el Consell de Govern no va agradar gens al Bloc, el soci del Pacte que havia impulsat la iniciativa. Amb tot, de portes enfora els seus representants guardaren les maneres i es limitaren a lamentar que havia faltat «decisió i coratge» i a advertir que si no s'actua amb «rapidesa» augmenta el risc d'urbanització dels espais a protegir. Precisament per no fer evident una nova crisi dins l'Executiu, el Bloc desconvocà una compareixença dels seus líders per valorar el Consell de Govern. La justificació: que es donaven per satisfets amb la compareixença anterior del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Biel Vicens (Bloc).

Tot i això, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, no declinà la invitació a valorar el fet que el Govern no hagués aprovat ahir les mesures proteccionistes que ells impulsaven. Barceló destacà el «compromís» assolit ahir per l'Executiu perquè la llei i el decret de suspensió cautelar s'aprovin, i reconegué que el projecte quedà «sobre la taula» del Consell de Govern perquè hi havia «qüestions que no estan prou madures». Entre aquestes, les Fontanelles i altres d'Eivissa.

Al mateix temps, advertí que l'aprovació s'ha de produir «com més aviat millor» perquè, una vegada que s'ha conegut el nom de les urbanitzacions que es volen impedir, augmenta el perill que s'iniciïn obres en alguna. Una de les que es podria executar és la de les Fontanelles, a Palma, que ja disposa de llicències concedides. Precisament el GOB advertí que les màquines podrien entrar immediatament en aquest espai. Els ecologistes mostraren la seva «decepció» per la no aprovació de les mesures proteccionistes i consideraren «més preocupant» que no s'haguessin aprovat tampoc mesures cautelars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.