nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.37°
11°

Duchemin no dirà res al jutge fins que aixequi el secret de sumari

La defensa de l'empresari francès denuncia una situació «inaudita»


L'empresari francès Patrick Duchemin no pensa dir ni una paraula al jutge instructor de l'operació Llampec Antoni Garcías fins que aquest no aixequi el secret de sumari que continua pesant sobre el cas. Duchemin és a la presó des que esclatà aquesta gran operació contra el blanqueig de doblers, l'estafa i el frau a Hisenda, i se'l relacionà amb l'estafa multimilionària a Cala Llamp (Andratx) a través de dobles i triples vendes de solars a propietaris estrangers.

Fa uns mesos el mediàtic misser madrileny Marcos García Montes n'assumí la defensa i rellevà així Fernando Mateas. García Montes aterrà a Palma denunciant la situació de Duchemin. Segons García Montes, «no és normal» que el jutge mantingui el secret de sumari per a ells mentre la Fiscalia Anticorrupció té accés a tota la documentació. Aquesta situació es qualifica d'«insòlita» i reprovable des del despatx madrileny, ja que deixa Duchemin en inferioritat a l'hora de defensar-se. Per això, García Montes ha decidit manar al seu client que no digui res al jutge, aferrant-se «al seu dret constitucional» de mantenir silenci.

Patrick Duchemin està acusat d'associar-se amb un altre dels principals imputats en l'operació Llampec, el misser mallorquí Miquel Feliu Bordoy, que hauria actuat, segons les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció i de l'Agència Tributària, com a cervell d'una trama d'estafes a Cala Llamp. Feliu està en llibertat gràcies a la fiança de 500.000 euros que el jutge li deixà pagar per evitar la presó. En canvi, Duchemin és a la presó des de l'abril, i fa poc menys d'un mes que l'acompanyen tres imputats d'origen belga a qui es relaciona amb la xarxa de testaferros creada per Duchemin i Feliu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.