nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

El Parlament censura la gestió de Matas i exigeix el dret de pas a tota la costa

La cambra balear aprova 102 resolucions del debat, 20 de les quals presentades per l'oposició

El Parlament balear rebutjà ahir la política urbanística i territorial «a la carta» practicada pel Govern de Jaume Matas la passada legislatura i la «política sectària i partidista» que va fer «contra» les institucions no governades pel PP. Al mateix temps, constatà la «irregular» gestió pressupostària que provocà «l'elevadíssim endeutament» de la Comunitat i la «gravetat de les deficiències» del metro. Aquestes foren algunes de les propostes de resolució al Debat sobre l'Estat de la Comunitat presentades pels socialistes i que foren aprovades amb el vot en contra del PP. En total, de les 218 propostes presentades se n'aprovaren 102, totes les dels partits del Pacte i vint de les presentades per l'oposició. 76 s'aprovaren amb el suport de tots els grups.

Entre les impulsades pel Bloc, destaca la que reclama al Govern de l'Estat que recuperi el dret de pas per a totes les zones de domini públic al litoral. Aquesta proposta s'aprovà amb els vots en contra del PP i el suport de tot el centreesquerra. També hi ha la que constata que cal un nou sistema de finançament autonòmic que superi «el greuge fiscal» que pateixen les Balears o les que deixen clara la unitat de la llengua pròpia i proclamen que aquesta «ha de tenir la mateixa consideració, a tots els efectes, que la llengua castellana». El Parlament, a instàncies del Bloc, també constata el «perjudici» que ha suposat «la mala planificació i pitjor execució de les obres del metro» i «reprova la instrumentalització de les obres públiques amb criteris partidistes» de l'anterior Govern.

En la mateixa línia que el Bloc, Eivissa pel Canvi aconseguí que el Parlament reconegués la necessitat de fer una pla d'acollida d'immigrants que es basi en la llengua catalana i que la cambra reclamàs més pressupost per a Política Lingüística. La necessitat de millorar el finançament i de controlar molt més l'urbanisme eivissenc també foren reivindicacions aprovades. Les propostes d'UM per reclamar la cogestió aeroportuària, la policia autonòmica, un pacte per la immigració i la millora del finançament autonòmic també foren aprovades. El Parlament també censurà la manca de previsió i planejament en l'execució del Palma Arena i el sobrecost del Mallorca Clàssic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.