nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Mallorca acull una 'cimera' de serveis secrets de la Mediterrània

La reunió, de dos dies, abordarà el problema del terrorisme islàmic

P.M. Palma.
Responsables dels serveis secrets de la majoria de països que integren la conca mediterrània es reuneixen aquests dies a Mallorca. Aquesta «cimera» és organitzada pel Centre Nacional d'Investigació (CNI) i no se n'ha donat informació oficial. Els assistents a la reunió començaren a arribar ahir a Palma i s'espera que avui vespre ho hagin fet totes les delegacions. En principi, i sempre a falta d'informació oficial, a més d'Espanya han confirmat la seva assistència els responsables dels serveis secrets de països com França, Italia, Grècia, Turquia, Egipte, Algèria, el Marroc i Tunísia.

La «cimera» té lloc en un establiment hoteler concret, on es prenen mesures excepcionals de seguretat, fins al punt que quedarà «blindat» durant els dos dies que hi duraran les reunions. Aquests dies seran demà i dijous. La ciutat, com també el nom de l'establiment hoteler, es mantenen en l'anonimat per evidents qüestions de seguretat. Quant als temes que s'analitzaran durant les jornades, sembla que el més important és el del terrorisme radical islàmic. Però un dels aspectes importants i significatius serà el fet que s'asseguin en una mateixa taula els responsables dels serveis de seguretat dels països esmentats.

Mentre s'enllesteixen els preparatius per a l'esmentada «cimera» de Mallorca, Joan Mesquida, director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, és als Estats Units. Mesquida ha de mantenir durant la seva visita als Estats Units un seguit de reunions de treball amb els responsables de seguretat interior nord-americà, segons informen fonts del Ministeri de l'Interior. Joan Mesquida hi ha viatjat acompanyat dels directors adjunts operatius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, i té previst estar-hi quatre dies, des d'ahir i fins passat demà.

El director general de la Policia i de la Guàrdia Civil es reunirà durant aquests dies amb els principals comandaments de la CIA, l'FBI, la DEA, i l'Ussouthcom (Comando Sud dels Estats Units). De la mateixa manera, mantindrà una trobada amb l'agent especial en cap del Servei de Protecció i Control de Duanes (Hissi), amb el Servei de Duanes i Protecció de Fronteres (CBP) del Departament de Seguretat Interior i, finalment, amb el director del servei secret del departament de seguretat DHS.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.