algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Duchemin guarda silenci davant el jutge i Perin nega les acusacions

Investiguen fraus superiors als 120 mil euros en l'operació Llampec

89152
Patrick Duchemin arribà ahir emmanillat als jutjats.


L'empresari francès Patrick Duchemin i el presumpte testaferro belga Daniel Willy Desiré Perin sortiren ahir una estona de la presó on estan tancats preventivament per comparèixer davant el jutge d'instrucció 12, Àlvaro Latorre, que investiga els presumptes fraus a Hisenda comesos a través de diferents delictes destapats en el marc de l'operació Llampec. Duchemin es negà a declarar aferrant-se al seu dret a mantenir silenci. Perin negà les acusacions fetes en contra seva i digué al jutge que només coneixia de vista l'altre presumpte testaferro belga que també és en presó preventiva i amb qui se'l relaciona, André Lamqet. Perin està acusat, entre altres coses, d'haver amenaçat Lamqet amb l'objectiu que no el delatàs.

En la declaració d'ahir davant el jutge Latorre, Perin parlà en un castellà precari barrejat amb francès, i assegurà que només coneixia Lamqet «de vista» perquè havia coincidit amb ell a l'escola.El mediàtic misser madrileny que fa uns mesos assumí la defensa de Patrick Duchemin, Marcos García Montes, no pogué ser ahir a la declaració judicial del seu client i al seu lloc hi acudí una advocada del despatx de Madrid. García Montes havia demanat a Latorre que suspengués la vista i modificàs el dia de les declaracions per poder ser-hi present, per això el silenci de Duchemin no es pot interpretar com una estratègia de la defensa, sinó que podria ser fruit només del fet que García Montes no pogué ser-hi.

Els fraus a Hisenda que investiga el jutge Latorre superen almanco els 120.000 euros, ja que aquesta és la quantitat mínima perquè un frau als comptes públics pugui ser considerat delicte en si mateix. Els fraus investigats per Latorre estarien relacionats amb altres delictes econòmics inclosos en l'operació Llampec, que són competència d'altres jutges i que es registraren en notaries tant de Palma com d'Andratx. D'una banda, s'investiga la revenda d'uns terrenys urbanitzables a Andratx amb la qual Lamqet guanyà molts milions en poques hores. I de l'altra, una compravenda fraudulenta registrada amb una falsa identificació utilitzada per D.W.D. Perin. En ambdós casos estan implicats l'empresari Patrick Duchemin i el misser Miquel Feliu, el principal imputat de l'operació, que continua en llibertat condicional sota una fiança de 500.000 euros.

A les declaracions d'ahir hi foren presents, a banda del jutge, la Fiscalia Anticorrupció, representada per Pedro Horrach; els missers que representen legalment Duchemin, Perin i Lamqet; Josep Zaforteza -que defensa Miquel Feliu-; i l'advocacia de l'Estat. La setmana vinent hi haurà més declaracions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.