muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Munar convoca el congrés d'UM per al 15 de desembre i Nadal és el favorit

El de Palma rebria més suport que Ferrer si Ginard tingués pes en els òrgans de direcció

Unió Mallorquina posa data al congrés que servirà per fer efectiu el relleu generacional de la cúpula de la formació i perquè Maria Antònia Munar deixi el càrrec de presidenta que ha ocupat els darrers 15 anys. La cità serà el proper 15 de desembre i, ara per ara, l'home fort del partit a Palma, Miquel Nadal, parteix amb clares opcions per ser el nou president. Nadal controlaria, d'entrada, una tercera part dels 315 compromisaris -un representant per cada 10 militants- que participaran en el congrés, mentre que el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, en tindria molts menys, al voltant d'un 15%. Ciutat, per exemple, té 78 compromissaris per només 9 Alcúdia.

En canvi, la «tercera via», que representa el batle de Campos, Guillem Ginard, englobaria les agrupacions no alineades i, per tant, podria sumar fins al 55% dels compromissaris. Tot i que seria qui tindria més possibilitats de ser president, de les negociacions mantingudes fins ara entre els postulants es desprén que aquesta «tercera via» no aspira tant a la presidència del partit com a veure representat el seu pes, que pot arribar a ser del 55%, en els òrgans de direcció -el consell executiu i el consell polític-.

Les reunions entre Nadal, Ferrer i Ginard es continuen produint. Dimarts se'n féu una a Campos on no s'arribà a cap acord per constituir una candidatura unitària. Ahir es repetiren els contactes entre partidaris de Ferrer i Nadal, que evidenciarien un distanciament entre ambdós sectors des de l'aparició de la «tercera via». Mentre els partidaris de Ferrer no voldrien cedir la presidència, Nadal els hauria fet veure que tindria el suport de la «tercera via» per ocupar aquest càrrec. Des d'aquesta s'ha advertit que no fa «cavall de batalla» de la presidència.

Precisament ahir, la presidenta Munar no es volgué decantar públicament per cap dels tres. «Els estim a tots igual, com una mare», afirmà. Si que demanà als aspirants que siguin «assenyats» i tinguin en compte que no tot és la presidència perquè hi ha altres càrrecs importants. «Allò important no és qui comença sent president» sinó que «es guanyi la credibilitat» i pugui presidir el partit amb «garanties». Per això, es mostrà convençuda que es presentarà una llista «consensuada» i representativa de les diferents «sensibilitats» perquè «tots som molt conscients de com acaben els partits que es divideixen i es discuteixen a través dels mitjans de comunicació. No podem repetir errors que ja hem viscut».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.