algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El tren i l'habitatge concentren l'esforç inversor del Govern per a l'any que ve

Manera exigirà «rigor comptable» en els Pressuposts del 2008 per afrontar els «artificis» del PP

La construcció de noves línies ferroviàries així com la millora de la xarxa actual i la promoció pública d'habitatges seran les dues polítiques del Govern que concentraran la major part de l'esforç inversor previst en el projecte dels pressuposts de la Comunitat per a l'any que ve, increment que en total significarà un 28% més que al present exercici.

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, presentà ahir el projecte legislatiu a la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, començant amb una tramitació a la Cambra que acabarà entorn al 20 de desembre. Els comptes prevists arriben a un total de 3.323 milions d'euros, un 14,8% més que al 2007.

Les conselleries de Mobilitat i Ordenació del Territori i d'Habitatge i Obres Públiques experimentaran els augments més importants en les seves partides -un 73% i un 102,5% respectivament-, encara que Manera també destacà els increments i l'«aposta decidida» en les «infraestructures silencioses» com Medi Ambient (19,5%), Benestar Social (13,3%), Educació (15,39%), Sanitat (10,22%) i Investigació (33%).

Això es veurà reflectit també en la inversió que arribarà a 709 euros per habitant, un 25,8% més en relació a enguany. Manera recordà que aquestes xifres es veuran complementades amb els 300 milions d'euros que l'Estat invertirà durant el 2008 a Balears, a partir de l'acord per a l'aplicació de l'Estatut d'Autonomia, i confià que això es vegi completat amb el desenvolupament del Règim Especial i la negociació sobre el nou model de finançament autonòmic.

El responsable econòmic del Govern explicà que els eixos bàsics d'actuació seran l'avanç de les polítiques socials, la millora de les condicions de competitivitat de l'economia de les Illes i l'aposta pel transport públic amb «infraestructures i àrees d'inversió que consumeixen menys territori, amb baix impacte ambiental», encaminades al benestar social. Manera explicà que el seu departament preveu un context econòmic «sòlid i tranquil» per desenvolupar l'exercici pressupostari del 2008 i, per això, «hem estat conservadors en la previsió d'ingressos».

«Transparència»

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació sí deixà clar que exigirà als seus companys de Govern «transparència i rigor comptable» a l'hora d'executar els pressuposts del seus departaments, per afrontar la delicada situació econòmica de les arques de la Comunitat autònoma i per evitar el que considerà «artificis pressupostaris» realitzats durant la passada legislatura.

En aquest sentit, Manera destacà que s'haurà de fer un altre esforç per emergir en els comptes de l'any que ve les «desviacions pressupostàries, les partides irregulars i els compromisos de despesa sense partides econòmiques pressupostades» per l'anterior Govern del PP. Insistí que només això produí les tensions durant el Consell de Govern que aprovà aquests comptes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.