algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El PP denuncia que Antich negocia amb promotors construir en rústic

Avui demanarà explicacions al ple sobre les mesures territorials

El diputat parlamentari del PP, Jaume Font, assegurà ahir que l'Executiu de Francesc Antich ha mantingut diverses reunions amb promotors immobiliaris de Mallorca, en les quals el que s'estaria plantejant és una negociació per iniciar la urbanització de sòl rústic amb vista a aconseguir la construcció de 21.000 habitatges de protecció oficial durant aquesta legislatura.

Segons Font, en aquest sentit també s'estudia la possibilitat d'incrementar la densitat dels sòls urbanitzables i la seva edificabilitat, «de manera que es puguin construir 150 habitatges allà on només n'hi caben 100».

El diputat criticà que des del Govern es pugui estar actuant d'aquesta manera, atès que implicaria una intromissió en «competències exclusives dels consells insulars», i també perquè constituiria «un incompliment de l'anunci fet pel president Antich en el seu discurs d'investidura de reduir el creixement urbanístic».

«Com que també va prometre la construcció de milers d'habitatges ara es troba -Antich- que no pot fer tot allò que va dir», argumentà Font. Per tot això, explicà que el seu grup parlamentari interpel·larà avui en el ple del Parlament el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, a fi que expliqui les mesures territorials que pensa emprendre el Govern per tal de construir 21.000 habitatges socials en el marc actual de creixement urbanístic que preveuen els diferents plans territorials insulars.

El diputat del PP insistí que «ens hauran d'explicar si hi haurà noves àrees de creixement urbanístic, i si això no significa destruir territori».

Dotació de Justícia

Per la seva banda, la portaveu Rosa Estaràs també anuncià que interrogarà en el ple el president Francesc Antich per instar-lo a explicar «per què s'ha conformat amb una dotació de 50 milions d'euros anuals» per assumir les competències en matèria de Justícia. Estaràs manté que s'ha actuat amb «entreguisme» cap a l'Estat, perquè hi ha un informe consensuat que quantifica la dotació necessària en 81 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.