algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Gran expectació per veure brollar l'aigua de les fonts Ufanes

Gran expectació per veure brollar l'aigua de les fonts Ufanes

br> Un total de 1.109 persones es van apropar durant el dia d'ahir fins a la finca de Gabellí Petit, a Campanet, per contemplar l'aigua de les fonts Ufanes, que van brollar el passat divendres per tercera vegada aquest any. Les Ufanes constitueixen un fenomen hidrogeològic natural únic a les Illes Balears i brollen després de l'acumulació de pluja suficient al massís del puig Tomir i els seus voltants.

Les fonts Ufanes van ser declarades Monument Natural l'any 2001 i inclou una superfície de 50, 2 hectàrees. L'any 2005 la Conselleria de Medi Ambient del Govern, a través de l'Institut Balear de l'Aigua i el Litoral, va adquirir la finca del Gabellí Petit, amb el cofinançament de la Unió Europea, satisfent així una reivindicació ciutadana històrica.

Així, des de llavors, tots els ciutadans poden contemplar el monument quan brollen les aigües, i sempre que vulguin, ja que la finca roman oberta tots els dies de l'any entre les 10 i les 5 de la tarda. No obstant això, quan hi ha major afluència de públic és quan brollen les aigües. Grans i petits d'arreu de l'illa s'acosten fins a Campanet per contemplar aquest fenomen únic. Així, amb una caminada d'uns 20 minuts per la finca de Gabellí Petit, s'arriba fins a les fonts Ufanes.

La major part de l'aigua que brolla de les fonts Ufanes acaba a la mar pel torrent de Sant Miquel, després del seu pas per l'Albufera de Mallorca. Així i tot, una part de l'aigua recarrega els aqüífers del pla de sa Pobla i de l'Almadrava i s'està estudiant la viabilitat de recarregar l'aqüífer de Crestatx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.