algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Intensa jornada de neteja del fons marí al moll de Portocolom

Voluntaris i bussejadors van treure tot tipus de residus de l'aigua

Prop de 30 voluntaris, entre bussejadors i persones a terra, van netejar, ahir al matí, part del fons marí del port de Portocolom. La jornada va ser organitzada pels Serveis de Ports i Litoral del port i disposà del suport de la Plataforma Quin Port Volem? Malgrat el temps que no acompanyava gaire i la dificultat de visibilitat a causa del fons marí que estava una mica enterbolit per la mala mar i el vent, una vintena de submarinistes voluntaris es llançaren a la mar per netejar-ne el fons, mentre un altre equip de persones també netejaren la zona per terra.

Aquesta iniciativa sorgí dels treballadors del Servei de Ports i Litoral del mateix port de Felanitx, que disposaren de la col·laboració de joves aficionats al submarinisme de la zona, a més d'efectius de Salvament Marítim, Protecció Civil, Ajuntament de Felanitx i empreses de Portocolom que també se sumaren a col·laborar a aquesta jornada de neteja.

Sota la mar hi varen trobar de tot, però principalment ampolles de vidre, gomes de cotxe, bateries, un motor fora borda, un bot, fil de palangre â"molt perillósâ" i fins i tot un contenidor de fems. Sovint es fan jornades com aquesta per poder mantenir net un bé tan important com és el fons marí dels nostres ports i litoral.

A Portocolom feia uns tres anys que no es netejava aquesta zona del port. Per aquest motiu, els bussejadors decidiren submergir-se i treure tot el que van trobar sota l'aigua, ja que és molt important que es mantingui net.

El fet que, en el fons de la mar, hi apareguin sovint residus suposa un veritable perill per a les espècies autòctones i també per a les embarcacions que circulen pel port, ja que, per exemple el conegut fil de palangre pot quedar enganxat a l'hèlix de les barques i provocar greus problemes. Però també suposa un perill per a les espècies marines, ja que hi poden quedar enganxades. Des de la Plataforma Quin Port Volem? s'organitzen sovint jornades d'aquest tipus, per mantenir net el fons marí del port.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.