cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
13°

Estaràs augura un «triomf històric» del PP de Balears a les generals

El programa popular inclourà propostes específiques per a les Illes

La presidenta del PP de les Balears, Rosa Estaràs, augurà ahir que el seu partit obtindrà un «triomf històric» a les Illes en les properes eleccions generals, i que d'aquesta manera contribuirà de forma decisiva a la victòria de Mariano Rajoy perquè es converteixi en el nou president del Govern espanyol.

Aquest escenari idíl·lic per als populars balears al qual ahir es referí Estaràs implicaria obtenir a les Balears un diputat més dels quatre que hi sortiren elegits el 2004 i dels vuit que es reparteixen, i sempre que Rajoy conseguís arribar a la Moncloa. Aquesta situació complicaria vertaderament l'acció de govern del Pacte de centreesquerra.

El missatge optimista de la presidenta del PP balear la portà a dir que, tot i haver perdut el poder a les principals institucions fa només cinc mesos, el seu partit es troba a les Illes en un moment «extraordinàriament positiu» que li permetrà una victòria àmplia. Estaràs es pronuncià així davant el coordinador de la campanya del PP en l'àmbit estatal, el senador Pío García Escudero, que es desplaçà ahir a Palma per compartir estratègies amb el comitè regional.

Després de mostrar-se també convençut de la victòria de Rajoy i de fer un balanç desastrós de la gestió de José Luis Rodriguez Zapatero i del nou Govern de les Illes, Escudero avançà que el programa electoral del PP per a les generals inclourà un annex regionalitzat amb propostes específiques per a cada comunitat autònoma, que en el cas de les Baleares serà insularitzat.El coordinador de la campanya de Mariano Rajoy afirmà que el partit no pensa fer públics els noms dels seus candidats al Congrés i al Senat ni tancar-ne les llistes fins al proper mes de gener, amb el programa electoral presentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.