algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Cort destina 600.000 euros a impulsar els lloguers de Palma habitada

El Consistori signarà un conveni amb el Ministeri de l'Habitatge

L'Ajuntament de Palma i la Societat Pública de Lloguer signaran un acord amb el qual esperen duplicar el parc d'habitatges de lloguer del programa Palma habitada, el qual té en l'actualitat devers 1.050 cases arrendades amb contracte en vigor, i destinar devers 600.000 euros als ajuts al lloguer.Els regidors de Benestar Social, Participació i Cultura, i d'Habitatge, Eberhard Grosske i José Manuel Gómez respectivament, informaren ahir d'aquest acord, aprovat al matí per la junta de govern de Cort.

Segons explicà Gómez, el Consistori espera ampliar a devers 2.000 o 2.500 habitatges l'oferta de Palma habitada, gràcies a la base de dades que té la Societat Pública de Lloguer, dependent del Ministeri d'Habitatge, i a l'augment de les garanties ofertes als llogaters que s'adhereixin al programa.El regidor assenyalà que el Ministeri d'Habitatge té una capacitat major i ofereix, per tant, un règim d'assegurances per als llogaters amb més atractius, ja que, entre altres aspectes, els garanteix el pagament de les mensualitats en cas d'impagament mentre duri un possible litigi.

Quant a les ajudes per al lloguer, Cort espera destinar el 2008 devers 600.000 euros al programa ja existent de subvencions, que amb l'anterior equip de govern arribava a gairebé 180.000 euros. Aquesta xifra permetrà subvencionar devers 250 famílies cada any, assenyalà Manuel Gómez, si bé aclarí que la comissió bilateral que es crearà per supervisar el desenvolupament de l'acord, serà l'encarregada de tancar aquest tipus de qüestions.

Ambdues administracions, l'Ajuntament i la Societat Pública de Lloguer, estaran obligades a intercanviar-se informació sobre els habitatges incorporats als seus programes, i a difondre els ajuts i els seus mecanismes d'actuació en la societat. L'acord, que se signarà pròximament, tindrà una vigència de cinc anys prorrogables, digué Gómez, que no quantificà quantes de cases estan incloses en aquests moments a la Societat Pública de Lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.