nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'Ajuntament embargarà alguns empresaris de Magaluf per fer front a les sancions als tiqueters

Els hotelers de Magaluf estan alarmats davant de l'escalada de multes que l'Ajuntament de Calvià ha començat a aplicar al peu de la lletra. Fins a vint-i-cinc empresaris de la localitat han rebut avisos d'embargament per part del Consistori que dirigeix Carlos Delgado. Totes les multes "que per a alguns hotelers arriben a acumular fins i tot mig milió d'euros" són infraccions de l'Ordenança de Publicitat del municipi, que limita amb sancions molt elevades l'actuació dels relacions públiques dels locals, els coneguts tiqueters.

Fa dos anys, en el 2005, l'Ajuntament va renegociar l'ordenança amb els amos dels locals. Des de llavors, el volum de multes va augmentar. El llavors regidor d'Hisenda i ara portaveu d'Unió Mallorquina a l'oposició, Isidre Cañellas, recorda que en aquell moment, per part de l'Ajuntament es va adoptar el compromís de mantenir certa màniga ampla i no executar fins al final les sancions. En els darrers mesos, Carlos Delgado ha canviat el criteri i ha començat a recórrer a la via executiva per reclamar els pagaments.

Com que es tracta de multes acumulades des de fa dos anys, hi ha empresaris que acumulen grans quantitats, fins a mig milió d'euros en alguns casos. Ara l'Ajuntament està procedint a embargar comptes bancaris, situació que han sofert uns vint-i-cinc empresaris. L'alarma s'ha estès entre els hotelers de la zona, i alguns han canviat la titularitat dels seus comptes bancaris per evitar els embargaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.