muy nuboso
  • Màx: 17.11°
  • Mín: 11.1°
17°

Allau de crítiques contra Mariano Rajoy per qüestionar a Palma el canvi climàtic

Rosa Estaràs qualifica d'anècdota les declaracions fetes pel líder dels populars

Representants del món polític i ecologista carregaren ahir contra Mariano Rajoy per les declaracions en les quals restava interès al problema del canvi climàtic i qüestionava que es pogués convertir en «un gran problema mundial». Mentrestant, els representants del PP balear s'afanyaren a intentar treure importància a les declaracions fetes pel líder dels populars.

Miquel Àngel Grimalt, conseller de Medi Ambient, assegurà que «aquest tipus de declaracions confonen la ciutadania».
Des del PSOE estatal, Maria Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta primera del Govern, qualificà d'«insòlit» que Rajoy «fa en no res» la transcendència del fenomen i parli sobre això «com en una tertúlia de cafè, amb acudits de dubtosa factura». «Em preocupa la mirada del líder de l'oposició sobre el món, que és una mirada tan curta que el veu com un talp», digué De la Vega.La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, afirmà que Rajoy, «fa el ridícul en frivolitzar sobre el canvi climàtic», mentre el portaveu socialista en el Congrés, Diego López Garrido, assegurà que la reflexió del líder del PP «és impròpia d'algú que aspira a ser president del Govern». Des de les files ecologistes, Miquel Àngel March, portaveu del Gob, digué que «és sorprenent que un líder com Rajoy realitzi aquestes declaracions, ja que no estan a l'alçada del càrrec que ocupar».

Les entitats Amics de la Terra, Greenpeace, Ecologistes en Acció, SEO-BirdLife i WWF/Adena es mostraren ahir «molestes i perplexes» davant les declaracions fetes per Rajoy. Per les organitzacions, les paraules de Rajoy suposen «una burla cap a aquells països i persones més vulnerables que ja estan sofrint directament els efectes dramàtics del canvi climàtic en marxa» i la seva actitud «s'allunya de la que mantenen la major part de líders de partits conservadors» a Europa. Les entitats han enviat a Rajoy el que consideren que «ha de ser el llibre de capçalera de qualsevol líder polític del segle XXI», el Quart Informe d'Avaluació del Plafó Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de l'ONU. Des de les files populars, Rosa Estaràs sortí ahir en defensa de Rajoy, i qualificà d'anècdota que el líder popular aprofitàs la seva presència en la inauguració del Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, per treure importància al canvi climàtic.

La presidenta del PP balear explicà en els passadissos del Parlament que el que volgué dir ahir Rajoy «és que molta gent no entén com es poden predir problemes d'aquí a cent anys si els tècnics no són de vegades capaços de preveure els fenòmens que es produiran l'endemà». En aquest mateix sentit es pronuncià Joan Flaquer, portaveu adjunt del grup parlamentari popular, que assegurà que les paraules de Rajoy s'han «tret una mica de context». «L'únic que volgué fer Rajoy en aquell context i en aquell àmbit fou que tampoc no ens hem d'obsessionar, que hi ha molts problemes en aquest món per resoldre», precisà Flaquer. Des del PP estatal Esperanza Aguirre, presidenta de la comunitat de Madrid, qui assegurà que comparteix «totes i cada una de les opinions de Mariano Rajoy i singularment aquesta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.