nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Arriba la temporada de matances amb una bona Fira del Pebre Bord

Els carrers de la localitat foren plens de visitants durant tot el dia

El temps de matances ha arribat i això, a la comarca del Migjorn, es tradueix en una visita obligada a Felanitx. Fa molts anys, aquesta eixida a la localitat era obligada. Avui en dia, és una excusa més per anar a fira, una fira que porta el nom de Pebre Bord com a rememoració d'aquell temps en què la gent de la contrada es deesplaçava fins a Felanitx per comprar aquesta espècia bàsica per fer la sobrassada, i totes les altres eines per fer matances. La del Pebre Bord és la més important de les quatre fires anuals que celebra Felanitx, lloc molt dat a la mercaderia si tenim en compte que cada diumenge els carrers del poble acullen un espectacular mercat setmanal.

Un any més la fira va congregar milers de persones que van visitar Felanitx. Es pot dir que aquesta mostra ja s'ha consolidat com una fira de tot el dia. Després d'anys d'intent, aquests dos últims ja s'ha fet realitat. Els firers van romandre als seus llocs fins i tot ben entrada la tarda, moment que van començar a recollir. I el públic també va aprofitar per passejar-se i realitzar les últimes compres.

Va ser durant el matí quan els carrers de Felanitx van quedar «col·lapsats» de gent que visitava la fira. Des de la plaça d'Espanya, passant pels carrers 31 de març, plaça de la Font, Major, Miquel Bordoy, plaça Pax, Bellpuig i fins arribar al parc municipal, les vies estaven repletes de parades amb tota classe de productes per a la venda.

Cal destacar les exposicions de vehicles, de gairebé totes les marques, animals, maquinària agrícola i la mostra d'artesania, indústria i del comerç local que es va poder visitar al recinte del parc municipal de la Torre. Una vintena d'empreses i artesans felanitxers van donar a conèixer els seus productes i molts els elaboraven allà mateix. Destacar l'estand de l'associació de comerciants on es va poder veure in situ el treball d'omplir sobrassades i llangonisses com es feia antigament a les cases quan es feien matances. També hi havia una àmplia exposició dels estris que s'empraven per elaborar les matances. Ribells de totes les mesures, ganivets, màquines de capolar o d'omplir. I, és clar,no hi podia faltar un estand amb els pebres i el pebre bord ja mòlt a punt per utilitzar, a més de les espècies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.