algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

«La protecció de dades als hospitals és una condició imprescindible»

Jaume Sastre fa feina al servei d'informació del centre 12 d'Octubre

La protecció de les dades personals i la seguretat d'informació ha estat un dels temes principals de debat a les V Jornades Tècniques de Seguretat als Hospitals, que s'han celebrat a Son Dureta. Les sessions varen gaudir de la presència del mallorquí Jaume Sastre Barceló, un expert estatal en la matèria que treballa a l'hospital 12 d'Octubre de Madrid, que ressaltà la importància de les innovacions en aquesta matèria.

Sastre va explicar que la tasca més important que s'ha de desenvolupar en aquest camp «és la màxima conscienciació de tot el personal que treballa en el centre sanitari, perquè respecti la confidencialitat de la informació». Tot i que és conscient que «hi ha costums que no es poden canviar en poc temps, cada dia insistim en aquest tema per millorar la qualitat dels sistema de protecció de dades».

L'expert va recordar que en la professió mèdica fa molt de temps que existeix el secret professional entre metge i pacient, però «ara s'ha fet una passa més enllà. Aplicam mesures més innovadores, tot i que cada dia aquestes evolucionen i es modernitzen». Però allò que més s'aplica són les tècniques de sentit comú, per exemple difondre entre tots els treballadors les polítiques de control, dotar-los d'una clau secreta i personal per poder accedir a la informació i evitar així que altres companys la coneguin o prohibir que els professionals puguin treure del centre suports informàtics, com ara portàtils, ja que es podrien perdre o patir un robatori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.