muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

L'equip de govern proposa apujar la taxa de fems un 42% l'any que ve

Ho justifiquen per l'increment del cost d'incineració aprovat fa uns dies pel Consell

94624

La factura de la recollida i la incineració del fems a Inca passarà de costar 127 euros a 165 euros l'any 2008.

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca preveu aprovar, en el proper ple, una pujada mitjana de taxes d'un 6'3%, xifra que correspon a l'augment de l'IPC des d'agost de 2005 fins ara. Així, algunes taxes com la d'expedició de documents administratius, el servei del cementeri, l'impost de construccions o les taxes per ús de la via pública pujaran aquest percentatge.

La taxa que pujarà més, tanmateix, és la corresponent a la prestació de serveis de recollida, tractament i conducció d'escombraries, que augmentarà un 42'14% el 2008, i suposarà per a un habitatge unifamiliar pagar l'any que ve 38 euros més que enguany. Aquest increment es deu, en gran part, a la pujada d'un 26% del preu d'incineració acabada d'aprovar pel Consell. El regidor d'Hisenda, Lluís Ferrari, assegura que la resta del percentatge d'aquest augment també és atribuïble al Consell. «Al 26 per cent s'hi ha d'afegir la variable del nombre de tones d'escombraries que es generen a Inca, que són moltes, i la de costs com el trasllat. Aplicat a la ciutat, fa que l'augment del Consell arribi a un 42%», explicà. I afegí que a pesar d'aquest augment, l'Ajuntament assumirà el 2008 un dèficit anual de 300.000 euros, ja que només aplicarà la pujada de l'IPC a la part que li correspon fer efectiva d'aquest tribut, que és la de la recollida.

A fi que els ciutadans entenguin millor aquesta pujada de la taxa d'escombraries, el Consistori emetrà el rebut desglossant-hi quin import correspon a cada institució. D'aquesta pujada, el portaveu del PSOE, Xavier Ramis, en féu una lectura diferent. «Un 26% de l'increment es deu a la pujada aprovada pel Consell, però entre aquest percentatge i el 42% queda un 16% que creiem que correspon a l'Ajuntament. Un dels problemes que hi ha a Inca és que es recicla poc, i això es tradueix en un major nombre de tones de fems que s'ha d'incinerar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.