cielo claro
  • Màx: 22.13°
  • Mín: 13.54°
22°

Munar reivindica el proteccionisme i centralitat d'UM en el 25è aniversari

La presidenta aprofitarà la celebració per acomiadar-se del càrrec

«25 anys centrats en Mallorca». Amb aquest lema celebrarà aquest mes Unió Mallorquina el 25è aniversari del seu naixement com a formació política. La seva presidenta, Maria Antònia Munar, reivindicà ahir la centralitat del partit, el seu paper en la protecció del territori i la seva tasca en defensa dels interessos dels mallorquins.«Hem estat ben al mig, moderant dreta i esquerra. Hem volgut defugir els extremismes del tot o res i hem estat capaços de governar amb uns i altres», afirmà Munar, que segurament aprofitarà l'aniversari del partit per acomiadar-se com a presidenta de la formació, càrrec que ha ocupat els darrers 15 anys.

L'encara màxima responsable d'UM recalcà que el seu partit ha tingut un paper «molt important» durant els darrers 25 anys "«no ha estat fàcil però sí gratificant», reconegué" i afirmà que sempre s'ha mogut amb «una trajectòria clara: la defensa de la terra, del territori, de la cultura i de les tradicions».

En defensa del territori, destacà l'aprovació de la Llei d'Espais Naturals, «la més important i pionera de l'Estat espanyol i d'Europa», impulsada pel seu antecessor, Jeroni Albertí. També destacà l'aprovació del Pla Territorial en la legislatura passada, sent ella presidenta del Consell. Així mateix, defensà la proposta de llei del sòl que plantejà aquesta setmana el seu partit, i recordà el suport de la formació a l'Estatut d'Autonomia.Entre els actes de celebració prevists, hi ha un sopar de gala el dia 10 de novembre. També es farà una exposició de 25 pintors mallorquins i el dia 30 "data de la fundació" es durà a terme una recepció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.