cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
11°

La meitat de les cridades per la tempesta informen de danys soferts en habitatges

El Govern habilitarà una línia d'ajudes per a les pèrdues patides en el sector agrari

La meitat dels ciutadans que han telefonat al número 012 i a l'Oficina d'Atenció del Ciutadà de Palma, serveis habilitats per recollir informació sobre els efectes de la tempesta de dijous, informen de danys soferts als seus habitatges. Aquests serveis d'atenció reberen un total de 1.824 cridades telefòniques des de les 12.00 hores de dissabte fins a les 20.00 hores de dimarts. La majoria, un 75%, les realitzaren veïns de Palma, mentre que la resta es reparteixen principalment entre els municipis de Marratxí, Santa Maria del Camí, Llucmajor, Inca i Calvià. A més del 50 per cent de telefonades per informar sobre danys als habitatges, també se n'ha registrat un 25 per cent de relacionades amb vehicles, danys en zones rústiques (12%) i empreses (12%).

Abans de facilitar aquestes dades, el conseller de Presidència, Albert Moragues, anuncià que el Govern habilitarà una línia d'ajudes per cobrir les pèrdues patides pel sector agrari, encara que no pogué donar la xifra concreta que es destinarà a aquesta partida perquè l'Executiu encara treballa en l'elaboració d'un cens d'afectats.Moragues explicà això en un recés de la reunió de la comissió interadministrativa que avalua els danys de la tempesta i coordina la ajudes. L'acompanyaven el delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, i el director general de Protecció Civil i Emergències, Francisco Velázquez.

Després de les partides econòmiques destinades per l'Estat mitjançant els decrets urgents aprovats pel Consell de Ministres, el conseller Moragues explicà que l'Executiu balear treballa per ajudar econòmicament els afectats en aquells àmbits que no cobreixen les partides estatals, com és el cas del sector agrari; i per també complementar algunes d'aquestes, com les destinades a pal·liar els danys industrials, ja que han significat una pèrdua econòmica molt important als polígons de Son Castelló i, de manera especial, al de Can Valero. Sobre aquest tipus de danys, el delegat del Govern, Ramon Socias, explicà que avui mateix mantindrà una reunió amb representants del Consorci d'Assegurances i de les associacions empresarials i petites empreses d'aquests polígons, per poder començar a tenir una primera quantificació de les pèrdues econòmiques en aquestes zones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.