algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El Meteorològic pronostica ruixats per demà que poden ser intensos

Agustí Jansà recorda que Mallorca segueix en situació d'alerta

El director del Centre Meteorològic, Agustí Jansà, pronosticà ahir que el temps empitjorà demà i divendres, amb la possibilitat de produir-se ruixats intensos.Encara que, en principi, no s'esperen grans ventades, és probable que les Balears tornin estar en alerta taronja a causa de les fortes plujes, segons informà el mateix Jansà. En qualsevol cas, aquestes inclemències es preveuen molt menys violentes que les que ocorregueren la setmana passada i que arrasaren algunes zones de Palma.«Les pluges que s'esperen per a aquests dies es preveuen intenses i poden arribar a caure molts de litres en pocs minuts, la qual cosa fa que siguin violentes. En qualsevol cas, només tenim previsions fins dissabte. A partir d'aquest dia encara no sabem què passarà», digué ahir el cap del Centre Meteorològic.El que és cert és que ahir horabaixa alguns punts de Mallorca registraren una gran quantitat de litres en pocs moments.

A Montuïri van caure fins a 57 litres i prop de les cinc del capvespre n'arribaren a caure 20 en tan sols deu minuts. Aquesta xifra és superior als litres que caigueren a Palma el dia de la tempesta.A altres pobles de l'illa, la pluja no fou tan intensa encara que també es deixà notar. A sa Pobla plogué 25 l/h, dels quals 12 foren en deu minuts; a Eivissa, 15, dels quals 10 també caigueren en deu munits; i a Portocolom, 12, dels quals 6 també en el curt termini de deu minuts.

Ahir horabaixa Mallorca tornà a estar, durant unes hores, en alerta taronja. Tanmateix, quan hagueren passat els ruixats, el centre Meteorològic tornà a restablir l'alerta groga.Jansà assegurà que hi ha probabilitats que en aquests propers dies l'alerta taronja es torni activar i caldrà estar a l'aguait del que passi.En qualsevol cas, serà la Direcció General d'Emergències de la Conselleria d'Interiordel Govern qui determinarà el nivell d'alerta,segons el Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.