algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Cort ja tanteja amb els caps de Son Banya el desmantellament del nucli

Els primers contactes amb la Delegació es faran en menys d'un mes

El desmantellament del poblat de Son Banya, una iniciativa inclosa dins el pacte de governabilitat del nou equip municipal, no és debades. L'Ajuntament de Palma ja ha tingut el primer contacte amb els caps d'aquesta barriada per tantejar la seva reacció i, alhora, arribar a possibles acords sobre una reubicació alternativa que haurà de satisfer tant els habitants d'aquest nucli com la institució municipal i els mateixos ciutadans de Palma.

El Consistori i els directament afectats per aquesta voluntat explícita del nou Govern municipal mantingueren ja el primer intercanvi d'opinions que, de ben segur, en precediran d'altres, en aquest procés que es preveu llarg, complex i que, inevitablement, requereix la implicació d'altres administracions governamentals.

De fet, fonts municipals assenyalaren a aquest diari que en menys d'un mes es produirà la primera trobada entre la Delegació de Govern i l'Ajuntament de Palma per estudiar de quina manera es pot abordar aquest assumpte. Per part del Consistori és clar. Les mateixes fonts sostingueren que aquest pla precisa la col·laboració de l'Ajuntament i de la Delegació del Govern en el marc de la Junta local de seguretat.

Objectius  

Entre els objectius fixats es preveu desmantellar el narcotràfic a Son Banya mitjançant un control exhaustiu de les entrades i sortides del poblat, incrementar els incentius per al desallotjament de les famílies de Son Banya, tant perquè puguin accedir a l'habitatge com també per la inserció social i laboral de les famílies.

Per altra banda, fonts de la Policia Local de Palma opinaren sobre els «entrebancs» de desmanellar un nucli de droga com aquest per repartir la gent a diferents lloc de la ciutat. Al seu parer, si no es fa d'una «manera planificada» pot provocar que en comptes d'un hi hagi un munt de focus de droga escampats per Ciutat.

Per contra, reallotjar-los tots junts només seria traslladar el problema a un altre lloc de la ciutat. Fins al moment, algunes famílies s'han reallotjat als nuclis del Rafal, Vivero, Son Gibert, Son Gotleu i Camp Redó, amb els conseqüents problemes de convivència que s'han generat amb els veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.