nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Passat el mal temps, tothom fa feina de valent

Bombers, operaris, brigades, electricistes treballen durant 24 hores per restablir la normalitat

L'asfalt dels carrers encara no havien eixugat la nit de sant Francesc quan un nombrós equip humà es posà a fer feina de valent per restablir la normalitat arreu de les barriades de Palma.Les tasques més urgents foren la retirada de les soques dels arbres caiguts que impedien el pas i el restabliment del servei elèctric.

Per això, fou necessari mobilitzar tots els equips a l'abast. Quan encara no eren ni les vuit de l'horabaixa en alguns carrers de Ciutat, com el passeig Mallorca o General Riera, es pogueren veure els serveis de jardineria municipal serrant els troncs.Durant tota la nit un centenar de treballadors de Gesa feren feina per restablir la normalitat i fer arribar el corrent a tots els habitatges que quedaren sense.Però no només foren els treballadors els que s'hagueren d'arromangar. Els propietaris afectats també hagueren de llevar branques, arreglar vehicles, adobar teulades, etc.

Tanmateix ahir horabaixa la situació encara no estava restablerta. Palma oferia una vista com desolada. Molts dels carrers, ara pelats, per la pèrdua dels arbres patiren un canvi radical de fesomia.Al polígon de Can Valero, els treballdors de naus industrials canviaren els seus oficis diaris pel de picapedrers. Al camp, molts pagesos apedaçaren els plàstics dels hivernacles que el vent els tomà.Tanmateix, la recuperació total serà llarga. Fins d'aquí a setmanes no es sabrà quina és l'avaluació de les pèrdues totals.Ara per ara, són molts els que ja s'han adreçat a les companyies d'assegurances per iniciar els tràmits per recuperar els seus negocis i establiments.Una altra tasca important és adobar fanals i semàfors perquè el trànsit pugui circular correctament. Es preveu que durant aquest cap de setmana segueixin les tasques de redreçament en tots els fronts. Seran molts els que, baldament sigui diumenge, hauran de treballar .

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.