nubes dispersas
  • Màx: 18.43°
  • Mín: 13.93°
18°

Els veïnats i la congregació se senten «decebuts» però continuaran lluitant

La plataforma Salvem la Real es considera «traïda» i «utilitzada» pel Pacte per guanyar les eleccions

Q.T./LL.P. Palma.
Els veïnats del Secar de la Real i la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor no amagaren ahir la seva «decepció» per la decisió del president del Govern, Francesc Antich, de mantenir la ubicació de l'hospital de referència a Son Espases, devora el monestir de la Real. Però, amb tot, advertiren que no es quedaran de braços plegats i continuaran lluitant perquè el centre es traslladi a una altra banda.«Estem decepcionats perquè varem ajudar a què aquest govern guanyés les eleccions, però no ens sentim utilitzats», afirmà ahir la portaveu de l'Associació de Veïns del Secar de la Real. «Avui "per ahir" és un gran dia per al Partit Popular i trist per a la participació ciutadana», sentencià.

L'associació que representa, juntament amb la Congregació dels Sagrats Cors, du quatre anys lluitant per evitar que es consumi la ubicació del centre sanitari a Son Espases, per l'impacte que suposarà sobre el patrimoni de la Real i perquè és vist com una excusa per acabar d'urbanitzar la zona. «No són anys perduts», afirmà el prior del monestir de la Real, Antoni Vallespir, perquè s'ha guanyat en «coherència, dignitat i honradesa».

No deixaran de lluitar. «Treballarem des d'altres àmbits» però amb el mateix objectiu «per a què la ciutadania tengui veu en l'ordenació urbanística», recalcà la portaveu veïnal. «Avui "per ahir" s'ha perdut una oportunitat històrica», assegurà Re-nom, qui també criticà que les modificacions que es preveuen efectuar sobre el projecte d'hospital «només són mesures correctores que volen maquillar la situació».Per altra banda, la plataforma Salvem la Real també mostrà la seva «decepció» per la decisió i, al contrari que l'associació de veïns, advertí que els seus integrants se senten «utilitzats i traïts».

«Utilitzats perquè aprofitaren la nostra protesta per guanyar les eleccions», assegurà la portaveu Aina Calafat. «I traïts perquè han fet el mateix que els altres però amb l'agreujament que aquests estaven en contra i ara continuen les obres».

L'activista afirmà que les «excuses» que empra el Govern per justificar l'elecció de Son Espases «no valen per a res» perquè, segons ella, l'hospital no podrà estar acabat en tres anys i provocarà un «col·lapse de trànsit» a la zona de la Real.

Calafat advertí que la plataforma Salvem la Real «no té color polític» i continuarà lluitant perquè l'hospital no es faci a Son Espases i, si cal, ho farà duent als tribunals els actuals responsables de les institucions competents. Precisament la via judicial és una de les «esperances» que queden a l'entitat per aturar les obres, després que hagi presentat més d'una desena de denúncies per actuacions relacionades amb el polèmic projecte hospitalari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.