nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Ciril Rozman, acadèmic d'honor de la Reial Acadèmia de Medicina

El discurs del professor versà sobre el futur dels exàmens MIR

«Per millorar l'educació mèdica pregraduada és 'conditio sine qua non' modificar l'examen d'ingrés en el MIR», afirmà el professor Ciril Rozman en el seu discurs 'La formació mèdica pregraduada: problemes i solucions' d'ingrés a la Reial Acadèmia de Medicina de les Balears.

El solemne acte de recepció de Rozman com acadèmic d'honor se celebrà ahir a la seu de la Reial Acadèmia, i gaudí de l'assistència de la Junta de Govern de la institució i de nombrosos convidats, entre ells, el delegat de Govern, Ramon Socias; el conseller de Salut, Viçens Thomàs; la regidora de Salut de Cort, Begoña Sánchez; el comandant general de Balears, José Emilio Roldán; i el Premi Nobel de Medicina Jean Dousset.

El discurs d'ingrés va ser contestat pel doctor Alfonso Ballesteros, president de l'Acadèmia. «Res no es pot millorar si no es modifica l'examen MIR», va dir Rozman, d'origen eslovè, i que completà els estudis universitaris a Espanya.

En els exàmens MIR s'avaluen els coneixements mèdics dels llicenciats en Medicina que desitgin accedir a una plaça de formació especialitzada a l'Estat.

En el seu discurs de contestació, el doctor Ballesteros va afirmar que els estudis de pregrau estan dirigits «a uns alumnes preocupats essencialment per la preparació memorística del MIR».

I va afegir: «Resulta evident que l'ensenyament de Medicina ha de canviar i l'opinió clarivident del professor Rozman s'inclina per un model orientat al fet que l'alumne aprengui a resoldre problemes clínics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.