algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Les indústries pagaran fins a tres cèntims més per cada quilo de llet

Els ramaders consideren que aquest increment serà insuficient

Els industrials del sector lacti de Mallorca tenen intenció d'incrementar, de manera imminent, entre 2 i 3 cèntims el preu per quilo de llet que paguen als pagesos productors, segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents. Aquest augment de preu s'ha decidit després que abans-d'ahir se celebràs per primera vegada la Mesa de la Llet de Mallorca, que va reunir industrials, productors, organitzacions agràries i responsables de la Conselleria d'Agricultura i Pesca per cercar sortides a la crisi del sector.

Amb l'increment, el preu base per quilo de llet se situaria a Mallorca en uns 35 cèntims, valor que, ja es pot anticipar, serà considerat insuficient pels ramaders.

A la Península, el preu oscil·la entre els 38 i els 45 cèntims, encara que hi ha comunitats autònomes en les quals s'ha arribat als 54 cèntims. En qualsevol cas, el diferencial del preu de la llet que perceben els ramaders de la Península amb els de Mallorca és important i s'amplia, amb una mitjana que se situaria entre 15 i 18 cèntims en perjudici dels productors de l'Illa, que han vist com els costos d'alimentació han crescut un 30%.

La Mesa de la Llet va decidir crear un observatori de preus per detectar desequilibris o desajusts entre els preus de venda al consumidor de llet i derivats lactis produïts a l'Illa, i els que percep el ramader. A la reunió de la Mesa de la Llet, hi varen assistir representants de les empreses Campos, Grimalt, Prilac, Piris, Can Burguera, Agama i S'Atalaia, que conformen la pràctica totalitat de les indústries del sector a l'Illa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.