algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La Guàrdia Civil intervé 3.000 quilos d'haixix i deté 4 marroquins a ses Salines

La droga arribà en una embarcació i la furgoneta que la recolllí s'accidentà quan fugia

58570
L'embarcació utilitzada pels narcotraficants es trobava ahir a punt de naufragar, danyada en colpejar-se contra les roques.

Les proximitats del far de ses Salines són una porta d'entrada no solament per a immigrants en pastera, sinó també per a narcotraficants carregats de tones d'haixix. A la una i mitja de la matinada d'ahir una patrullera del Servei Marítim de la Guàrdia Civil detectà, en aigües pròximes a cap Salines, una embarcació semirígida, summament sospitosa. L'EDOA (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) fou mobilitzat i una patrulla rural es desplaçà a la carretera del cap Salines, davant la possibilitat que el desembarcament ja s'hagués materialitzat. En efecte, els agents van descobrir una furgoneta de lloguer, conduïda per un marroquí que va intentar fugir. Durant la fugida s'accidentà i fou capturat. A l'interior del vehicle transportava 96 farcells d'haixix, amb un pes superior als 3.000 quilos.

L'operatiu, coordinat per la caserna de Santanyí, es completà quan va ser localitzat un Opel Corsa de color grana, amb matrícula de Màlaga, amb tres magribins a bord, tots ells amb les robes molles. Els detinguts van ser identificats com Hamid B., de 34 anys; Mohand G., de 42; Mehdí G., de 32 i Mohamed G., de 39. L'embarcació semirígida estava proveïda de quatre motors de 250 cavalls cada un i tenia 12 metres d'eslora. Ahir a primera hora romania a punt d'esfondrar-se al costat de les roques, a un quilòmetre de cap Salines. Durant tot el dia, els agents van pentinar aquelles roques i van localitzar, curiosament, bidons buits. Una de les possibilitats que s'estudiaven és que els barrils transportassin combustible per cobrir el trajecte entre la costa marroquina i Mallorca.

Els quatre detinguts van ser traslladats a la caserna de Santanyí i la Policia Judicial de Manacor va afegir-se a les indagacions, que ahir a la nit seguien a bon ritme. L'operació continua oberta i en breu podrien practicar-se noves detencions de les persones que van finançar el desembarcament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.