cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

El Col·legi Oficial de Metges obre un expedient a Arnau Company

Si els casos són reals, Mena hauria infringit el Codi Deontològic

103980
Arnau Company, «el metge Mena» , està molt satisfet de l'obra, on també explica el «furor uterino». | A. SEPÚLVEDA.

ANTONI MATEU. Palma
El Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears obrí ahir un expedient informatiu a Arnau Company per aclarir si els casos, suposadament clínics, que treu a la llum pública són certs. Segons informaren fonts del mateix Col·legi, si es confirma que aquests casos són reals el metge Mena hauria infringit el codi deontològic mèdic que obliga els metges a guardar secret professional dels seus pacients.

«Quan hem tengut coneixement de la publicació de Sanidad y sexualidad en los últimos 50 años del siglo XX, no ens hem pogut avenir que un professional de la medicina hagués gosat fer públiques les intimitats dels seus pacients, en aquest cas «dones», asseguraven ahir les mateixes fonts. «Tot d'una hem volgut comprovar si aquest home estava col·legiat. I ens n'hem fet creus perquè, sorprenentment, hi està. Figura com a col·legiat a la secció dels metges que ja no exerceixen perquè estan jubilats», asseguraren les fonts del Col·legi.

El Codi de Deontologia Mèdica és un reglament molt estricte que obliga tots aquells que exerceixen la medicina a complir-lo per garantir la privacitat dels malalts que tracten. En el seu article 16 diu exactament que «el secret del metge és inherent a l'exercici de la professió i queda establert com un dret del pacient per a la seva seguretat». En un altre punt, l'article diu que «cada metge ha de guardar el secret de tot allò que el pacient li hagi contat i d'allò que el metge hagi pogut conèixer d'aquell malalt exercint la seva tasca professional». El Codi Deontològic també diu que «en cap cas la mort del malalt exhimeix el metge de no continuar guardant el secret».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.