muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Jutgen un dels acusats de cremar un home a una barraca de Son Banya

El primer inculpat s'enfronta a una petició de deu anys de presó

El fiscal demana un total de 10 anys de presó per a Antonio C.T., que serà jutjat avui a l'Audiència Provincial acusat d'haver cremat un home en una barraca de Son Banya, l'octubre de l'any 2004.D'aquests fets també és acusada una segona persona, Jorge S.G., que en l'actualitat es troba en parador desconegut.Segons les investigacions, els dos inculpats es dedicaven aleshores a fer feines de maçoneria i a cuidar els animals dels residents del poblat esmentat.

Ambdós convivien en una barraca amb la víctima, un home de nacionalitat nigeriana de 33 anys d'edat anomenat Moussa. Aquest home tenia fama de «conflictiu» entre els habitants de Son Banya, i segons pareix hi havia protagonitzat un bon nombre de bregues, gairebé sempre per assumptes de drogues. A més, segons els dos acusats, els solia sostreure petites quantitats de droga per satisfer les seves pròpies necessitats de consum.La situació es va anar deteriorant fins que, diverses setmanes abans de l'incendi, Moussa va ser detingut per la Policia després d'haver intentat violar una jove del poblat a l'interior d'una furgoneta. Aquesta agressió va encendre els ànims entre els habitants de Son Banya.

El matí dels fets, Moussa va engegar a puntades de peu i cops els dos acusats de la barraca, després d'haver-hi mantingut una discussió per un assumpte de compravenda de droga.Arran d'aquesta situació, Antonio i Jorge se n'anaren a cercar una garrafa de cinc litres plena de gasolina i, a continuació, ruixaren l'exterior de la barraca amb el líquid inflamable i tot seguit li calaren foc.

Segons un informe realitzat per la Policia, els acusats utilitzaren un mocador banyat de gasolina i el tiraren després contra la barraca per calar-li foc.

Els dos autors materials varen ser detinguts al cap de diverses hores per la Policia. Mentre els duien cap a la Direcció General de la Policia, ambdós admeteren que havien calat foc a la barraca, encara que tant un acusat com l'altre manifestaren que desconeixien que Moussa hi fos dedins.D'aquesta manera, la víctima hagué de ser traslladada a Son Llàtzer i d'allà a la unitat de grans cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron, on va ingressar en estat molt greu amb cremades de segon i de tercer grau al 22 per cent del seu cos.

Després d'un mes i mig i de diverses operacions que inclogueren empelts de pell, Moussa va ser donat d'alta de l'hospital.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.