nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

El Palma Habitada del PP just donà 192 ajudes de lloguer en dos anys

Cort vol replantejar el programa perquè més gent accedeixi a pisos

Un total de 2.287 persones, de les quals devers la meitat, 1.119, eren estrangeres, accediren a un pis de lloguer a través del programa Palma Habitada. En total, han estat 1.010 els habitatges gestionats per Cort en els darrers tres anys. Però des del gener del 2005 fins al mes de juny del 2007 només han estat 192 les subvencions concedides per facilitar l'accés a un pis de lloguer a persones amb més dificultats. L'any 2003, el PP creà un fons municipal per ajudar les famílies modestes a accedir a l'habitatge, però aquesta línia d'ajudes, dins el programa de Palma Habitada, no arribà ni al 8'5 per cent sobre el total de les demandes que rebé el programa. La renda mitjana mensual de les mateixes és de 422'80 euros. No obstant això, aquest darrer any el Palma Habitada just gestionà 336 habitages (des de juny del 2006 fins al juny del 2007). Dels prop de 2.300 beneficiaris del programa municipal, el 48'2% són dones i el 46'9% estrangers. La majoria es decantà per immobles de tres habitacions ubicats a les zones de Ponent, Nord i Llevant nord de Palma.

Uns 1.778 llogueters són menors de 18 anys, mentre que 637 tenen contracte fix i 445 eventual. La meitat té un nivell d'estudis mitjà. Amb tot, l'objectiu del Palma Habitada que era aconseguir llogar habitages de qualitat a preu assequible per a persones amb recursos limitats, de les quals la majoria eren joves o immigrants estrangers, no ha tingut un gran abast poblacional.

És per això que fonts municipals manifestaren que Cort planteja canviar el programa. Entre d'altres opcions estudia facilitar pisos d'inserció a famílies amenaçades de caure en l'exclusió social i també altres col·lectius desfavorits amb una reserva específica per a joves. En principi, es planteja que el lloguer a la població de més risc hauria d'estar fixat en funció dels criteris que determinassin els serveis socials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.