cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
27°

El turisme espanyol creix un 21'4% des de gener i l'alemany s'estanca

En conjunt, les Illes han rebut 9'2 milions de visitants per via aèria

Mentre el mercat espanyol continua el camí a l'alça i ha assolit la xifra de 2 milions de turistes de gener a agost, fet que representa un increment del 21'4 per cent en relació a l'any passat, l'alemany ha registrat un descens del 0'4 per cent pel mateix període.Tot i així, l'alemany es manté com el principal mercat amb 2'7 milions de turistes arribats per via aèria en els set primers mesos de l'any, segons les dades de la Conselleria de Turisme.

Per contra, els turistes britànics han registrat un lleuger augment del 2'4 per cent i se situen en segona posició amb 2'5 milions en el conjunt de les Illes. L'increment més elevat l'han experimentat les arribades de turistes francesos que han crescut un 27'7 per cent, encara que en números absoluts es mantenen allunyats dels principals mercats ja que en set mesos han visitat Balears poc més de 214.000 francesos.

En l'anàlisis per illes l'aeroport que ha sofert un major increment d'arribades de turistes ha estat el d'Eivissa amb un 12'6 per cent, passant d'1'2 milions de visitants a més d'1'4 milions. Seguit de Menorca amb un creixement del 4'4 per cent en relació a l'any passat i uns 817.000 passatgers. Mentre Son Sant Joan ha superat els 7 milions de turistes registrant un increment del 4'3 per cent. Les dades d'agost són més positives pels aeroports d'Eivissa i Menorca amb creixements del 16'1 i el 13'5 per cent, i Palma només de l'1'9 per cent. Per altra banda, la Conselleria detalla també les dades del mercat laboral al sector turístic durant el passat mes d'agost. S'ha arribat als 110.114 treballadors d'alta a la seguretat social, fet que representa un increment del 4'7 per cent respecte el mateix mes de l'any 2006.

D'aquests un 46 per cent (50.726) corresponen al sector de restauració i el restant 54 per cent (59.388) a l'hostaleria. Tanmateix, totes dues activitats han vist incrementada la seva força de treball, els allotjaments turístic un 5'2 per cent i els bars i restaurants un 4'1 per cent.Tot i això, va ser el mes de juliol quan s'assolí la xifra rècord de treballadors al sector, amb la dada històrica de 112.401 persones en actiu a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.